Kasvuosakkeet

Vahvan tulosraportin takonut pakkausfirma Huhtamäki tarjoaa pitkäkestoista kasvua

Huhtamäki julkaisi väkivahvan tulosraportin, mutta kasvunäkymät ovat hyvät myös pitemmällä aikavälillä.

Huhtamäki on Helsingin pörssiin listattu noutoruuan ja elintarvikkeiden pakkausratkaisujen toimittaja.

Yhtiön tällä viikolla julkaisema toisen vuosineljänneksen tulosraportti oli vahva. Liikevaihto kasvoi 10 prosenttia 877 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa vertailukaudesta. Oikaistu liikevoitto puolestaan nousi viime vuoden 70 miljoonasta eurosta 80 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Charles Héaulmé kerto, että Huhtamäen liikevaihto on jo kasvanut yli koronaviruspandemiaa edeltävän tason ja kannattavuus on parantunut hyvin haastavassa kustannusympäristössä.

Kansainväliset ruokapakkausmarkkinat ovat toimitusjohtajan mukaan kuitenkin edelleen epävakaat, ja monissa maissa pandemiatilanne on edelleen vaikea.

”Epävakaus näkyy myös toimitusketjussa raaka-aineiden, erityisesti polymeerien ja kierrätyskuidun hintojen merkittävänä nousuna”, Héaulmé kertoo.

Toinen vuosineljännes oli kaiken kaikkiaan vahva, vaikka eri alueiden ja liiketoimintojen välillä olikin vaihtelua. Jatkunut toiminnan tehostaminen sekä hinnoittelutoimenpiteet kiristyneiden tuotantokustannusten hallitsemiseksi tukivat yhtiön liikevoittomarginaalia, toimitusjohtaja toteaa.

Kasvua odotettavissa jatkossakin

Huhtamäki ei tehnyt muutoksia koko vuotta koskeviin näkemyksiinsä. Se odottaa liiketoimintaedellytysten paranevan vuodesta 2020, vaikka toimintaympäristössä onkin edelleen epävakautta. Huhtamäen monipuolinen tuotevalikoima tarjoaa liiketoiminnalle vakautta, ja konsernin hyvä taloudellinen asema mahdollistaa kannattavien kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen.

Yhtiö ei anna edelleenkään arviota koko vuoden liikevaihto- ja tuloskehityksestä.

Danske Bankin analyytikko Maria Wikström toteaa pankin aamukatsauksessa, että Huhtamäen tarjoilupakkausliiketoiminnan myynti elpyi vahvasti, mikä kertoo, että kuluttajat ovat palaamassa tavalliseen kulutuskäyttäytymiseen.

Wikströmin mukaan Huhtamäen huhti-kesäkuun tulosraportti osoitti, että yhtiö on hallinnut raaka-aineinflaation paljon paremmin kuin vuonna 2018.

Analyytikon mukaan huomio kääntyy raaka-ainekustannusten huolista tulevaisuuden kasvuun. Hänen mukaansa Huhtamäen pitkän aikavälin kasvua tukevat monet trendit.

”Huhtamäki on yksi nopeimmin kasvavista pakkausyhtiöistä, kiitos kehittyvien markkinoiden kasvun, siirtymisen muovista paperiin sekä sen, että noutoruoka vie osuutta ruuanlaitosta kotona. Ihmiset ovat tottuneet helppouteen pandemian aikana eivätkä ole valmiita luopumaan siitä. Tämä luo hyvän pohjan pitkäkestoiselle kysynnän kasvulle.”

Huhtamäen kasvutarinaan uskoo myös Handelsbanken, joka totesi viime helmikuussa aamukatsauksessaan, että Huhtamäen ainutlaatuisen markkina-aseman pitäisi tuoda yhtiölle paljon hyötyjä kehittyvien markkinoiden pakkauskysynnän kasvusta.

”Uskomme, että yhtiön tase ja kassavirta edistävät sekä kasvua että investointeja tuoteinnovaatioihin. Vaikka globaali talous alkaisi heikentyä, Huhtamäen volyymien pitäisi edelleen pysyä hyvinä”, pankki totesi.

Osakkeen arvostuskerroin edelleen alle historiallisen keskiarvon

Huhtamäen osake on Danske Bankin vuoden 2022 EV/EBIT-kertoimella arvostettu tasolla 15,3x, mikä on alle sen kaksivuotisen historiallisen keskiarvon 15,8x.

”Uskomme tämän olevan perustelematon, ottaen huomioon sen aseman nykyisten trendien aikana”, Wikström toteaa.

Danske Bank nosti Huhtamäen osakkeen tavoitehinnan 49 euroon aiemmasta 48 eurosta. Osakkeen suositus on edelleen osta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös