Tiedotteet

Nightingale ja BioBank Japan julkistavat yhteistyön yksilöllisen lääketieteen ja ennaltaehkäisevän terveyden toteuttamiseksi Japanissa

Nightingale Health Oyj:n japanilainen tytäryhtiö Nightingale Health Japan KK julkistaa pitkäaikaisen yhteistyön Biobank Japanin kanssa, jolla on verinäytteitä yli 200 000 osallistujalta maanlaajuisesti ja joka on siten yksi maailman isoimmista sairaalabiopankeista.

Yhteisen tutkimushankkeen tavoitteena on tunnistaa japanilaiselle populaatiolle tyypilliset sairastumisriskeihin liittyvät tekijät ja tuoda siten paremmat edellytykset yksilölliselle lääketieteelle ja sairauksien ennaltaehkäisylle Japanissa. Osapuolet aloittivat yhteistyön marraskuussa 2020 pilottivaiheella, minkä jälkeen Nightingalen Japanin laboratoriossa käynnistyi jatkuva näytteiden analysointi, jonka tuloksena on analysoitu jo yli 10 000 näytettä.

Yhteistyössä Nightingalen kehittämän verianalyysiteknologian tuottama biomarkkeridata tarjotaan BBJ:lle lääketieteellisen tutkimuksen edistämiseksi. Jokaisesta verinäytteestä saadaan yhdellä mittauksella 250 veren merkkiainetta (biomarkkeria). Teknologia tuo saataville ennennäkemättömän molekyylitason tiedon terveystapahtumien, kuten kroonisten sairauksien, yhteydestä japanilaiselle populaatiolle tyypilliseen ruokavalioon, elintapoihin ja geneettiseen taustaan. Koska Nightingalen teknologiaa on jo käytetty ympäri maailmaa, sen avulla on lisäksi mahdollista ymmärtää etnisiä eroavaisuuksia vertailemalla näitä laajoja tietovarantoja. Yhteistyön ensimmäiset tulokset ovat jo validoineet Nightingalen kehittämien sairastumisriskejä tunnistavien algoritmien toimivuuden sairastumisriskien tunnistamiseen Japanin populaatiossa.

Nightingale ja BBJ odottavat julkistavansa lisää tutkimustuloksia yksilöllisen lääketieteen ja ennaltaehkäisevän terveyden alueilla pitkäaikaisen yhteistyön jatkuessa.

Peter Würtz, Nightingalen tieteellinen johtaja ja yksi perustajista:

“Yhteistyömme BBJ:n kanssa on jo nyt tuottanut vahvan näytön Nightingalen teknologian käyttämiselle Japanissa. Validointi paikallisilla näytteillä on tärkeää, jotta voidaan varmistaa, että ympäristöön, elintapoihin ja populaatioiden välisiin geneettisiin eroavaisuuksiin liittyvät tekijät tulevat huomioiduiksi. BBJ:n kanssa tehty työ osoittaa, että Nightingalen sairastumisriskien tunnistamiseen kehittämät algoritmit toimivat erinomaisesti japanilaisessa populaatiossa. Analysoimme tuhansia BBJ:n näytteitä kuukausittain, ja odotan innolla löydöksiä, joita tämä data tulee tuottamaan.”

Takayuki Morisaki, vieraileva professori, BioBank Japan, Tokion yliopiston lääketieteelinen instituutti

“Nightingalen teknologia tuo saataville ainutlaatuisen kokonaisvaltaisen näkymän terveydestä ja sairastumisriskeistä ja tieteellisen tutkimuksen mahdollisuudet Nightingalen teknologialla ovat erittäin laajat. Odotamme, että yhteistyö tuottaa uusia löydöksiä, jotka tukevat tavoitettamme myötävaikuttaa japanilaiseen terveydenhoitojärjestelmään sekä maailmanlaajuisesti hyvinvoinnin lisäämiseen.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös