Talouden trendit

Piensijoittajille jäi Kempowerin listautumisessa luu käteen

Kempowerin listautumisannista osattiin odottaa ylimerkintää ja menestystä. Samalla se kuitenkin tarkoittaa sitä, että piensijoittajat joutuivat tyytymään vaatimattomaan osuuteen.

Kempower

Kempowerin listautuminen oli odotettu menestys. Suomalaisten ja kansainvälisten sijoittajien kysyntä oli listautumisannissa erittäin vahvaa, ja anti ylimerkittiin moninkertaisesti.

Yleisöannissa vastaanotettiin merkinnät yli 34 000 sijoittajalta. Kempowerin osakkeenomistajien määrä nousee listautumisannin myötä noin 34 500 osakkeenomistajaan.

Tarjottavien osakkeiden merkintähinta oli listautumisannissa 5,74 euroa osakkeelta.

Yhtiö laskee liikkeeseen noin 15,2 miljoonaa uutta osaketta, mikä vastaa noin 28,5 prosenttia ulkona olevien osakkeiden kokonaismäärästä listautumisannin jälkeen.

Listautumisannissa allokoidaan 1,1 miljoonaa tarjottavaa osaketta yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa ja 16 miljoonaa tarjottavaa osaketta allokoidaan institutionaalisille sijoittajille Suomessa ja soveltuvien lakien mukaisesti Yhdysvaltain ulkopuolella kansainvälisesti, olettaen, että lisäosakeoptio käytetään kokonaisuudessaan.

Ylikysynnän johdosta yhtiön hallitus on päättänyt allokoida yleisöannissa 265 949 osaketta enemmän kuin alustavasti oli suunniteltu. Yleisöannissa tehdyt sitoumukset hyväksytään kokonaan 10 tarjottavaan osakkeeseen saakka ja noin 2,5 prosenttia sitoumuksista tämän ylittävältä määrältä.

Listautumisen suosion vuoksi piensijoittajat joutuvat tyytymään vaatimattomaan omistuspottiin.

Yleisöannista uusia osakkeita tulee siis kokonaisuudessaan noin 1,4 miljoonaa. Koska yleisöannissa uusia omistajia tuli noin 34 000, tarkoittaa se keskimäärin 41 osaketta yksittäistä piensijoittajaa kohden. Se puolestaan tarkoittaa 5,74 euron merkintähinnalla alle 237 euron sijoitusta yhtiöön.

Lisäksi yleisöannista allokoidaan yhtiön hallituksen ja laajennetun johtoryhmän jäsenille niin, että henkilöä kohden allokoidaan enintään 8710 osaketta. Näitä sisäpiiriläisiä yhtiössä on 33 henkilöä. Mikäli nämä sisäpiiriläiset ovat merkinneet maksimaalisen määrän osakkeita, jää piensijoittajille vain keskimäärin alle 190 euron sijoituspotti.

Piensijoittajien pieni osuus oli jo ennakoitavissa, koska leijonan osa uusista osakkeista meni institutionaalisille sijoittajille.

Yhtiö saa listautumisannista noin 100 miljoonan euron bruttovarat olettaen, että lisäosakeoptio käytetään kokonaisuudessaan. Markkina-arvo nousee annin jälkeen noin lähes 320 miljoonaan euroon.

Kaupankäynnin Kempowerin osakkeilla odotetaan alkavan First North -listalla arviolta 14.12.

Kempower on nopeaa kasvua tavoitteleva suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja. Nyt yhtiö suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa listaamista First North -listalle.

Yhtiö suunnittelee, valmistaa ja myy sähköajoneuvojen, kuten henkilö- ja hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden, sekä sähköalusten ja -veneiden, tasavirtapikalatauslaitteita, -ratkaisuja ja -palveluita. Kempower tarjoaa laajan ratkaisuvalikoiman sähköajoneuvojen kaikkiin pikalataustarpeisiin julkisista parkkipaikoista linja-autovarikkoihin ja päätepysäkkeihin, raskaisiin hyöty- ja muihin sähköajoneuvoihin sekä satamiin ja sähköalusten ja -veneiden lataukseen.

Yhtiön mukaan sen tuotteiden modulaarinen, skaalautuva ja joustava rakenne yhdistettynä järjestelmien kykyyn hoitaa usean ajoneuvon yhtäaikainen dynaaminen pikalataus palvelee erityisen hyvin sellaisia asiakasryhmiä, jotka tarvitsevat useita suuritehoisia latauslaitteita sisältäviä latausasemia tai jotka hyötyvät niistä.

Yhtiön liikevaihto on vielä vaatimatonta, mutta se kasvaa nopeasti.

Vuonna 2019 liikevaihto oli 0,3 miljoonaa euroa, mutta viime vuonna jo 3,3 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tammi-syyskuussa liikevaihto on kasvanut jo lähes 19 miljoonaan euroon. Operatiivinen liikevoitto oli tammi-syyskuussa 2,1 miljoonaa euroa.

Yhtiö on laajentamassa kapasiteettiaan reippaasti vuonna 2022, sillä tuotanto laajentuu viisinkertaiseksi nykyiseen kapasiteettiin verrattuna.

4 kommenttia
 • zini railo sanoo:

  Nordnet näyttää palauttaneen vähän alle 1000 e summan tililleni, tarkoittanee ettei herunut yhtään havittelemiani osakkeita..Palautus tuli kuitenkin nopeaan. Olisi ilmeisesti pitänyt merkitä enemmän.

 • Hannu Rajamäki sanoo:

  Sama täällä. Lupauduin hankkimaan 200kpl. En saanut yhtään. Rahat palautettu Nordnetin tilille heti pörssin sulkeuduttua 13.12.2021.
  Mutta mitää tarkoittaa alla oleva yhtiön hallituksen tiedote. Keskimäärin 41 osaketta piensijoittajaa kohden. Saiko siis joku allekin tuon kappalemäärän.

  ”Yleisöannista uusia osakkeita tulee siis kokonaisuudessaan noin 1,4 miljoonaa. Koska yleisöannissa uusia omistajia tuli noin 34 000, tarkoittaa se keskimäärin 41 osaketta yksittäistä piensijoittajaa kohden. Se puolestaan tarkoittaa 5,74 euron merkintähinnalla alle 237 euron sijoitusta yhtiöön.”

 • Hannu, tuo kohta ”Yleisöannissa uusia osakkeita tulee siis…” ei ole tiedotteessa, vaan se on minun omaa kommentointia ja räknäystä.

 • Hannu Rajamäki sanoo:

  Hei!
  Niinhän se olikin, kun tarkemmin katsoin. Lopuksi kävi kuitenkin niin, että sain 14 kpl. Oli ensin palautettu kaikki 200 kappaleseen varatut rahat ja sitten myöhemmin illalla salkussa näkyikin salkussa 14 kpl ja tililtä oli veloitettu noihin mennyt raha (14×5,74€)

 • Ylös
  >