Kasvuosakkeet

Gofore huimassa kasvuvauhdissa – liikevaihto kipusi 33 prosenttia

It-yhtiö Gofore julkisti tammi-marraskuun liiketoimintakatsauksen. Osake kipusi 4,3 prosenttia.

Yhtiö teki marraskuussa ennätyksellisen korkean liikevaihdon. Goforen liikevaihto marraskuussa 2021 oli 11,3 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden marraskuussa oli 8,5 miljoonaa euroa. Liikevaihto siis kasvoi kolmanneksen, 33 prosenttia.

Toimitusjohtaja Mikael Nylund kertoo, että yhtiön liikevaihto jatkoi kasvuaan hyvän kysynnän ja kapasiteetin kasvun myötä. Työpäiviä oli myös yksi enemmän kuin vuotta aiemmin marraskuussa.

”Loppuvuotta kohti olemme jatkuvasti parantaneet operatiivista tehokkuuttamme kaikissa liiketoiminnoissa. Tähän olemme onnistuneet yhdistämään hyvää kapasiteetin kasvua sekä onnistumisella rekrytoinnissa että alihankkijoiden avulla. Tämä on erittäin hieno suoritus kaikilta goforelaisilta, kun samalla olemme toteuttaneet suuria muutoksia yhtiössä. Joulukuun myötä siirrytään hetkellisesti rekrytointien osalta hiljaisemmalle kaudelle, joka kestää yli vuodenvaihteen”, Nylund toteaa.

Marraskuussa Gofore valittiin pitkäaikaisen asiakkaansa CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n tiedontuotannon IT-ratkaisujen suunnittelun, kehittämisen ja ylläpidon ensisijaiseksi toimittajaksi seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Sopimuksen arvo on noin kuusi miljoonaa euroa sopimuskaudella.

Gofore kertoi edellisessä lokakuun liiketoimintakatsauksessa tulleensa alihankkijansa Ambientian kanssa valituksi DigiFinlandin integraatioalustan sekä integraatioiden kehittämisen ja ylläpidon toimittajaksi. Nylundin mukaan joulukuussa 2021 suunnitelluksi alkava yhteistyö ei kuitenkaan käynnisty johtuen puutteista kapasiteetissa.

Handelsbankenin analyytikko Panu Laitinmäki näkee kuitenkin haasteita Goforen kasvussa lähivuosina.

”Kysyntä vaikuttaa hyvin vahvalta, mutta olemme huolissamme Goforen kyvystä rekrytoida riittävästi henkilöstöä pysyäkseen 10 %:n kasvuasteissa vuosina 2022-23, mitä ennustamme linjassa Goforen tavoitteiden kanssa”, Laitinmäki totesi pankin aamukatsauksessa marraskuun lopulla.

Handelsbanken uskoo Goforen onnistuvan rekrytoinnissa paremmin kuin useat verrokkinsa, mutta näkee epävarmuuksia, sillä Gofore tarvitsee uusia ihmisiä kasvaakseen.

”Yritysjärjestelyt ovat edelleen mahdollinen laukaisija, mutta eivät riitä oikeuttamaan positiivista näkemystä tässä vaiheessa”, Laitinmäki toteaa.

Henkilöstömäärä ei syksyn aikana ole kasvanut liikevaihdon tahdissa. Elo-marraskuun aikana Goforen liikevaihto on noussut 33 prosenttia, mutta henkilöstömäärä vain 5,4 prosenttia. Kokonaiskapasiteetti on noussut samalla ajanjaksolla 4,7 prosenttia.

Goforen ilmoitus myynnin reippaasta kasvusta oli mannaa sijoittajille ja yhtiön osakekurssi nousi Helsingin pörssissä 4,3 prosenttia maanantaina.

Kommentoi
Ylös
>