Yritysuutiset

NoHo Partners jälleen koronavaikeuksissa – syynä uudet koronarajoitukset

Ravintolakonserni Noho Partners antoi tulosvaroituksen ja ilmoitti lomauttavansa koko henkilöstönsä.

NoHo Partners Oyj laskee 9. marraskuuta julkaisemaansa tulosohjeistustaan vuodelle 2021 seurauksena tiukoista ravintoloiden aukiolorajoituksista, paikallisista kokoontumisrajoituksista sekä Suomen hallituksen päätöksestä poistaa koronapassi käytöstä, minkä johdosta yhtiö joutuu sulkemaan lähes kaikki Suomen ravintolansa ja lomauttamaan lähes koko henkilöstönsä.

Hallitus pääsi tiistaina sopuun tiukentuvista koronarajoituksista. Hallitus päätti tiukentaa sisärajavalvontaa, tiukentaa ravintolarajoituksia sekä suositella korkeakouluille etäopiskelua. Matatan riskin toiminnot, kuten museot, teatterit ja kirjastot, voitaisiin pitää koronapassin avulla auki. Alueellisesti rajoituset voivat kuitenkin olla hallituksen linjauksia kireämpiä.

Yhtiön uuden näkymän mukaan vuoden 2021 liiketoiminnan operatiivinen kassavirta vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä on yli kahdeksan miljoonaa euroa positiivinen ja koko tilikaudella 2021 yli 10 miljoonaa euroa positiivinen.

Aiemmin Noho Partners oli arvioinut liiketoiminnan operatiivisen kassavirran olevan vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä yli 10 miljoonaa euroa positiivinen ja koko tilikaudella 2021 noin 12 miljoonaa euroa positiivinen.

Liikevaihdon ravintolakonserni odottaa jäävän vuoden 2021 viimeisellä kvartaalilla alle 70 miljoonaan euroon, kun aiempi arvio oli noin 70 miljoonaa euroa. Koko vuonna 2021 konserni odottaa liikevaihdoksi noin 185 miljoonaa euroa, kun aiempi näkymä oli noin 190 miljoonaa euroa.

NoHo Partners päivittää vuoden 2022 ohjeistuksen vuoden 2021 tilinpäätöstiedotteen yhteydessä.

Koko henkilöstön lomautus

Lisäksi NoHo Partners Oyj lomauttaa henkilöstönsä sekä aloittaa uudet yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut sopeuttaakseen toimintaansa Suomen hallituksen julkaisemiin ravintolatoimialaa koskeviin tiukentuviin rajoitustoimiin, jotka astuvat voimaan jouluaattona.

Yhtiö joutuu sulkemaan valtaosan ravintoloistaan ja lomauttamaan välittömästi lähes koko Suomen henkilöstönsä eli noin 1 250 henkilöä edellisen yhteistoimintaneuvottelukierroksen päätöksen perusteella. Lomautukset ovat toistaiseksi voimassa olevia.

Yhtiö aloittaa uudet yhteistoimintaneuvottelut 3. tammikuuta, ja niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Neuvotteluiden tarkoituksena on minimoida koronapandemiasta aiheutuvia taloudellisia vaikutuksia sekä varautua pandemiatilanteen mahdolliseen pitkittymiseen.

Neuvottelujen piiriin kuuluu koko konsernin henkilöstö Suomessa eli noin 1 250 henkilöä. Lisäksi ravintoloiden rajoitustoimenpiteiden vaikutukset heijastuvat välillisesti yhtiön noin 2 000 vuokratyöntekijään. Neuvottelut voivat johtaa henkilöstön määräaikaisiin lomauttamisiin joko koko- tai osa-aikaisesti.

Yhtiö ollut hyvässä vireessä loppuvuodesta.

Marraskuun 2021 liikevaihto oli yli 24 miljoonaa euroa kasvaen noin 140 prosenttia vuoden 2020 vertailujaksosta ja vastaten noin 90 prosenttia koronapandemiaa edeltävän vuoden 2019 vertailujaksosta. Liiketoiminnan operatiivinen kassavirta marraskuussa 2021 oli yli 3 miljoonaa euroa.

Osakekurssi notkahti

Yhtiön osakekurssi notkahti tiistaina Helsingin pörssissä 2,1 prosenttia alaspäin. Kuukaudessa osakkeen arvosta on sulanut yli 14 prosenttia, joten sijoittajat ovat osanneet odottaa uusia koronahaasteita NoHo Partnersille.

NoHo Partners on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana Helsingin pörssiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan.

Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi, Friends & Brgrs ja Cock’s & Cows. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 100 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Yhtiö tavoittelee noin 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2024 loppuun mennessä. Yhtiön visiona on olla Pohjois-Euroopan johtava ravintolayhtiö.

a: 0b:c: d: 220
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös