Yritysuutiset

Kempower yhteistyöhön Vattenfallin kanssa – osake kipusi lähes 16 prosenttia

Sijoittajat riemastuivat Kempowerin ilmoitettua yhteistyöstä energiayhtiö Vattenfallin kanssa.

Energiaytiö Vattenfall on valinnut Kempowerin yhdeksi uusista sähköautojen pikalatauskumppaneista Vattenfall InCharge -latauspalveluissa.

Kempower kertoi 1.12.2021 listautumisantiin liittyvässä esitteessä solmineensa marraskuussa 2021 noin viiden miljoonan euron aiesopimuksen suuren eurooppalaisen sähköntuottaja- ja jakelijayrityksen kanssa. Nyt neuvottelut on saatu päätökseen ja Vattenfall on valinnut Kempowerin yhdeksi uusista sähköautojen pikalatauskumppaneista Vattenfall InCharge -latauspalveluissa.

Uutinen oli mannaa Kempowerin markkina-arvolle ja osake kipusi tiistaina Helsingin pörssissä 15,7 prosenttia.

Vattenfallin InCharge -latauspalvelut ovat osa yhtiön sitoutumista vastuulliseen liikenteeseen. Vattenfall InCharge operoi tällä hetkellä 28 000 latauspistettä eri puolilla Pohjois-Eurooppaa.

Investoimalla Kempowerin sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuihin Vattenfallin tavoitteena on varmistaa sähköisen liikenteen kasvu. Ensimmäisen vaiheen tilausarvo on yli viisi miljoonaa euroa.

“Sähköinen liikenne on tulevaisuutta ja olemme rakentaneet latausinfrastruktuuria yli vuosikymmenen ajan yhteistyössä kuntien, kaupunkien ja yritysten kanssa. Meille on tärkeää kasvaa yhteistyössä kumppaneiden kanssa, jotta saavutamme tulevaisuuden tavoitteet,” kertoo Vattenfallin E-mobility-liiketoiminnosta vastaava johtaja Tomas Björnsson.

“Olemme erittäin iloisia tästä uudesta yhteistyöstä Vattenfall InCharge -latauspalveluiden kanssa.  Mahdollisuus tarjota pikalatauspalveluja sähköautokuskeille Ruotsissa on hieno jatko viimeaikaisille sähköbussivarikkoprojekteille. Vuonna 2021 Kempower toimitti sähköbussien pikalatausratkaisut esimerkiksi Jonköpingiin ja Malmöön, joista jälkimmäinen on pohjoismaiden suurin sähköbussien pikalatausasema”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Kempower on vastikään Helsingin pörssin First North -listalle listautunut ja nopeaa kasvua tavoitteleva suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja.

Yhtiö suunnittelee, valmistaa ja myy sähköajoneuvojen, kuten henkilö- ja hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden, sekä sähköalusten ja -veneiden, tasavirtapikalatauslaitteita, -ratkaisuja ja -palveluita. Kempower tarjoaa laajan ratkaisuvalikoiman sähköajoneuvojen kaikkiin pikalataustarpeisiin julkisista parkkipaikoista linja-autovarikkoihin ja päätepysäkkeihin, raskaisiin hyöty- ja muihin sähköajoneuvoihin sekä satamiin ja sähköalusten ja -veneiden lataukseen.

Kempowerin maantieteelliset päämarkkinat ovat Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska, joiden osuus liikevaihdosta oli 70 prosenttia vuonna 2020. Yhtiö on osa hitsauslaitteita valmistavaa Kemppi Group -konsernia, vuonna 1949 perustettua suomalaista perheyritystä.

Vuonna 2019 liikevaihto oli 0,3 miljoonaa euroa, mutta viime vuonna jo 3,3 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tammi-syyskuussa liikevaihto on kasvanut jo lähes 19 miljoonaan euroon. Operatiivinen liikevoitto oli tammi-syyskuussa 2,1 miljoonaa euroa.

Yhtiö on laajentamassa kapasiteettiaan reippaasti vuonna 2022, sillä tuotanto laajentuu viisinkertaiseksi nykyiseen kapasiteettiin verrattuna.

Kasvutavoite on kova. Kempower tavoittelee 200 miljoonan liikevaihtoa 4-6 vuoden kuluessa. Kannattavuudessa yhtiö pyrkii 10 prosentin operatiiviseen liikevoittomarginaaliin samalla ajanjaksolla.

Kempowerin listautuminen oli odotettu menestys. Suomalaisten ja kansainvälisten sijoittajien kysyntä oli listautumisannissa erittäin vahvaa, ja anti ylimerkittiin moninkertaisesti.

Yleisöannissa vastaanotettiin merkinnät yli 34 000 sijoittajalta. Yhtiön osakkeenomistajien määrä nousee listautumisannin myötä noin 34 500 osakkeenomistajaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös