SalkunRakentaja

Listaamattomat yhtiöt

Suomalaisyhtiö keräsi ennätyksellisen 500 miljoonan euron jättirahoituksen

RELEX Solutions toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen
RELEXin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Mikko Kärkkäinen.

Kulutustavaroiden toimitusketjuoptimoinnin globaali markkinajohtaja RELEX Solutions keräsi historian suurimman suomalaisen kasvuyhtiön pääomarahoituksen.

Suomalainen kulutustavaroiden toimitusketjuoptimoinnin globaali markkinajohtaja RELEX Solutions on kerännyt 500 miljoonan euron rahoituskierroksen. Summa ylittää Woltin 440 miljoonan euron rahoitussijoituksen hieman yli vuosi sitten.

Helsingin Sanomien mukaan sijoittajat ovat arvioineet Relexin arvoksi rahoituskierroksella viisi miljardia euroa.

Summa on huikea.

Kun Doordash kertoi viime joulukuussa ostamassa ruokalähettifirma Woltin, määriteltiin Woltin arvoksi seitsemän miljardia euroa. Kauppahinta oli Suomen mittakaavassa järisyttävän suuri listaamattoman yhtiön yrityskauppa.

Ennätyksellisen rahoituskierroksen johtavana sijoittajana toimi Blackstone Group International Partners, joka on yksi maailman suurimmista pääomasijoitusyhtiöistä.

RELEX käyttää saamansa jättirahoituksen pilvipohjaisen, tekoälyä hyödyntävän järjestelmän jatkokehittämiseen.

RELEXIN kehittämä järjestelmä auttaa vähittäiskauppaa ja kuluttajatuotteiden tuottajia vähentämään hävikkiä, kustannuksia ja turhaa työtä automatisoimalla ja optimoimalla toimitusketjun ohjausta, myymälätilan käyttöä ja työvoiman suunnittelua.

Yhtiö aikoo palkata satoja uusia työntekijöitä yli 400 hengen tuotekehitystiimiinsä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Kannattavasti kasvava RELEX työllistää tällä hetkellä jo yli 1300 henkeä ympäri maailman, joista Suomessa työskentelee noin 700.

“Kuluttajatuotteiden toimitusketjuja on ohjattu vakiintuneiden toimijoiden vanhentuneella teknologialla. Meidän nopea kasvumme markkinajohtajaksi on osoitus alan valmiudesta muutokseen. Olemme ylpeitä saadessamme Blackstonen ja heidän huippuasiantuntijuutensa mukaan osaksi seuraavaa kehitysvaihettamme, jossa lisäämme entisestään investointeja teknologiseen kehitykseen. Tällä menemme kohti visiotamme aidosti kokonaisvaltaisesta toimitusketjujen ohjauksesta”, kertoo RELEXin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Mikko Kärkkäinen.

Blackstone Growthin Euroopan sijoitustoimintaa johtava Paul Morrissey kertoo, että Blackstone on seurannut RELEXin kasvua markkinoiden johtavaan asemaan tarkasti.

”RELEXin kyky luoda tuottoa asiakkailleen lyhyessä ajassa ja asiakkaiden positiivinen palaute kiinnittivät huomiomme. Blackstonen pääoman, osaamisen ja globaalin verkoston avulla RELEX voi vakiinnuttaa asemansa markkinajohtajana sekä laajentaa tuoteportfoliotaan”, Morrissey kertoo.

RELEXin kehittämä järjestelmä luo datan ja algoritmien avulla tarkkoja ennusteita tuotteiden menekistä. Näiden ennusteiden ja jatkuvasti päivittyvien myynti-, varasto- ja toimitustietojen perusteella järjestelmä auttaa toimitusketjun kaikkia osapuolia tekemään parempia päätöksiä nopeammin.

“Kulutustottumukset muuttuvat ennennäkemätöntä vauhtia. Datan, automaation ja algoritmien avulla pystymme auttamaan asiakkaitamme valmistajista vähittäiskauppiaisiin muokkaamaan tarjontaansa nopeasti kysynnän mukaan. Asiakkaamme arvostavat teknologiaa, jolla he pystyvät samanaikaisesti muokkaamaan myynti- ja tilauskanaviaan, tuotevalikoimaansa ja myymäläsuunnitteluaan. Tämä pitää pystyä toteuttamaan ilman mitään häiriöitä tuotantoketjuissa, tuotevalikoimassa ja operatiivisessa suunnittelussa”, Kärkkäinen kertoo.

Paremmalla toimitusketjujen ohjauksella säästetään rahaa ja vähennetään hävikkiä huomattavasti.

RELEXin mukaan optimoimalla koko toimitusketjua vähittäiskauppiaat ja kuluttajabrändit voivat vähentävää varastotasojaan noin 30 prosenttia ja pystyvät pienentämään ruokahävikkiään jopa 40 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös