Yritysuutiset

Korkea inflaatio testaa hinnoitteluvoiman – Kosmetiikka-alan jätti osoitti kestävyytensä

Ulta Beautyn tulos oli vahva, nosti myös ohjeistusta.

Amerikkalainen kauneudenhoitotuoteketju Ulta Beautyn osake oli yksi viikon kovimmista nousijoista. Yhtiön osake kallistui viikon aikana peräti noin 23 prosenttia.

Vahvan nousun taustalla oli erinomainen ensimmäisen kvartaalin osavuosikatsaus. Yhtiön liikevaihto oli 2,346 miljardia dollaria. Se ylitti kirkkaasti analyytikoiden konsensusennusteen, joka oli 2,122 miljardia dollaria. Samojen tavaratalojen, ”same-store”, liikevaihto kehittyi sekin erittäin vahvasti ja kasvoi 20 prosenttia. 

Ulta beautykommentoi, että yleisesti ottaen myyntiä tuki koronarajoitusten vähentyminen, kun yhä useampi kuluttaja haluaa myös taas matkustella ja kerätä kokemuksia. Yhtiön strategiset panostukset sekä voitetut markkinaosuudet siivittivät myös myynnin kasvua.

Ulta Beautyn osakekohtainen tulos oli 6,30 dollaria. Se ylitti peräti noin 40 prosentilla konsensusennusteen 4,49 dollaria. Yhtiön oman pääoman tuotto oli peräti 54,42 prosenttia ja nettomarginaali oli 11,42 prosenttia. 

Ulta Beautyn uusi tulosohjeistus on 19,20-20,10 dollaria osaketta kohti. Analyytikoiden konsensusennuste oli 18,60 dollaria.

Cowenin analyytikko Oliver Chen kirjoittaa, että Ulta hyötyy kasvaneesta kosmetiikan kysynnästä. Kosmetiikan kysyntä on noussut jo yli koronapandemiaa edeltävän tason. Kysyntä on nyt vahvaa niin arvostetuissa brändeissä kuin massatuotteissa. 

Raymond Jamesin analyytikko Olivia Tong arvioi, että kosmetiikkatuotteiden kysynnän kasvu jatkuu vahvana Yhdysvalloissa. Sitä tukee innovointi, vahvat brändit ja koronapandemian jälkeinen sosiaalisen kanssakäymisen ja aktiivisuuden normalisoituminen. 

Kosmetiikka-alan toimijoiden liiketoiminta on varsin defensiivistä yli taloussyklien. Varsinkin jos niiden liiketoimintaa vertaa moniin muihin vähittäiskaupan toimijoihin.

Osakeanalyytikot päivittivät näkemystään Ulta Beautysta yhtiön osavuosikatsauksen jälkeen. JP Morgan Chase & Co nosti yhtiön osakkeen tavoitehintaa 460,00 dollarista 480,00 dollariin. 

Jefferies Financial Groupin uusi sijoitussuositus on ”osta”. Aiempi suositus oli ”pidä”.  Sijoitustalo nosti tavoitehinnan 475,00 dollariin, kun se aiemmin oli 400,00 dollaria. 

Robert W. Baid nosti myös tavoitehintaa. Uusi tavoitehinta on 490,00 dollaria. Sitä ennen se oli 450,00 dollaria. 

Lisäksi myös Piper Salder nosti tavoitehinnan 465,00 dollarista 485,00 dollariin ja antoi sijoitussuosituksen ”ylipainota”. Tällä hetkellä keskimääräinen tavoitehinta yhtiön osakkeelle on 454,95 dollaria.

Ulta Beautyn osake sulkeutui perjantaina varsinaisen kaupankäynnin päätteeksi 425,08 dollariin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös