Yritysuutiset

Biohitin osake hurjassa nousukiidossa – yhtiö ilmoitti yllättävästä tuloskäänteestä  

Bioteknologiayhtiö Biohit villitsi sijoittajat positiivisella tulosvaroituksella.

Kun osakkeen markkina-arvo perustuu kokonaan tai suurimmaksi osaksi tulevaisuuden odotuksiin, voivat näkymiä koskevat uutiset heilautella osaketta rajustikin.

Näin kävi tänään Biohitin osakkeelle, kun sen osake raketoi yli 87 prosenttia pystysuoraan ylöspäin Helsingin pörssissä. Myös osakkeen vaihto oli poikkeuksellisen suurta verrattuna viime kuukausien keskimääräiseen päivävaihtoon.

Biohit kertoi nostavansa ohjeistustaan vuodelle 2022 ja julkaisi myös ennakkotietoja puolen vuoden tuloksesta.

Biohit odottaa liiketuloksen olevan positiivinen vuonna 2022. Näkymien suurimmat riskit liittyvät globaalien talousnäkymien heikkenemiseen sekä inflaation kiihtymisen kautta kustannuskilpailukykyyn. Aiemmin yhtiö arvioi liiketuloksen paranevan vuonna 2022 vuoteen 2021 verrattuna.

Viime vuonna liiketulos oli tappiollinen -1,5 miljoonaa euroa, joten ennuste positiivisesta liiketuloksesta on luonnollisesti erittäin myönteinen uutinen. Yhtiö on tehnyt liiketappiota vuosina 2018-2021.

Biohitin liikevaihto kasvoi vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla noin 6,1 miljoonaan euroon vertailukauden 4,0 miljoonasta eurosta. Operatiivinen käyttökate oli noin 1,7 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli -0,2 miljoonaa euroa. Liikevoitto nousi noin 1,3 miljoonaan euroon -1,2 miljoonasta eurosta.

Luvut perustuvat tilintarkastamattomiin alustaviin tietoihin.

Yhtiön mukaan liikevaihdon kasvu oli laaja-alaista. Tärkeässä roolissa oli helmikuussa Biohit HealthCare (Hefei) Co. Ltd:n kanssa allekirjoitettu uusi monivuotinen Kiinaa koskeva jakelusopimus tiettyjen GastroPanel-tuotteiden osalta. Sopimuksen mukaisten rojaltien tuloutus kasvatti liikevaihtoa tarkastelujaksolla.

Yhtiöiden välillä on aiemmin ollut erimielisyyttä jakeluyhteistyöhön liittyvän patenttilisenssisopimuksen soveltamisesta. Riidat kuitenkin sovittiin viime helmikuussa.

Biohitin tuotevalikoima sisältää testejä, instrumentteja ja analyysijärjestelmiä laboratorioihin. Lisäksi Biohit on tuonut markkinoille Acetium-valmisteita, joka sitovat karsinogeenistä eli syöpää aiheuttavaa asetaldehydiä.

Kommentoi
Ylös
>