Yritysuutiset

Suunnitteluyhtiö Sitowise tulosvaroittaa, syynä Suomen epävarmat rakennusmarkkinat

Sitowise laskee koko vuoden oikaistua EBITA-ohjeistustaan pitäen liikevaihdon ohjeistuksen ennallaan ja julkaisee ennakkotietoja kolmannesta vuosineljänneksestä.

Sitowise laskee koko vuoden oikaistua EBITA:a koskevaa ohjeistustaan pitäen liikevaihdon ohjeistuksen ennallaan ja julkaisee ennakkotietoja kolmannesta vuosineljänneksestä.

Sitowise on pohjoismainen rakennetun ympäristön asiantuntija- ja digitalo. Yhtiö tarjoaa suunnittelu- ja konsultointipalveluja vastuullisemman ja älykkäämmän kaupunkikehityksen ja sujuvamman liikkumisen mahdollistamiseksi. Yhtiö operoi kolmella liiketoiminta-alueella Suomessa ja Ruotsissa: kiinteistöt ja rakennukset, infrastruktuuri ja digitaaliset ratkaisut.

Uuden ohjeistuksen mukaan Sitowise-konserni arvioi liikevaihdon kasvavan euroissa verrattuna vuoteen 2021, ja oikaistu EBITA euroissa on vuoden 2021 oikaistun EBITA:n tasolla tai laskee hieman.

Aiemmin yhtiö oli arvioinut sekä liikevaihdon että oikaistun EBITA:n euroissa kasvavan verrattuna vuoteen 2021.

Kolmannen neljänneksen aikana Sitowisen liikevaihto ja tilauskanta olivat vahvassa kasvussa. Kasvu oli sekä orgaanista että viimeaikaisista yritysostoista johtuvaa. Markkinanäkymä on säilynyt vakaana Ruotsissa, mutta epävarmuus Suomen rakennusmarkkinoilla on kasvanut kolmannen neljänneksen aikana.

Yhtiön mukaan teknisen suunnittelun osalta vaikutukset eivät ole yhtä voimakkaita, mutta tietyillä Sitowisen markkinasegmenteillä on riski hieman hidastuvasta kehityksestä.

Sitowise julkisti myös ennakkotietoja kolmannen vuosineljänneksen liikevaihdosta ja tuloskehityksestä.

Liikevaihdon yhtiö arvioi kasvaneen kolmannella neljänneksellä 16 prosenttia 45,9 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 40 miljoonaa euroa. Oikaistun EBITA:n Sitowise arvioi olevan 4,9 miljoonaa euroa, kun viime vuonna se oli 4,9 miljoonaa euroa.

Sitowise julkaisee tammi-syyskuun osavuosikatsauksen keskiviikkona 2. marraskuuta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös