Yritysuutiset

Oululainen Wetteri listautui ja hakee uusia markkinoita etelästä

Wetteri listautuminen
Oulussa järjestetyssä kellonsoittoseremoniassa kelloa kilistelivät Wetteri Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Markku Kankaala (vasemmalla) ja yhtiön toimitusjohtaja Aarne Simula.

Pohjoissuomalainen autoliike Wetteri kilisteli kelloja torstaina, kun se listautui Helsingin pörssin päälistalle.

Kaupankäynti Wetterin osakkeella alkoi torstaina kello 10 ja samalla Wetteri järjesti pörssin perinteisen kellonsoittoseremonian Oulussa.

Listautuminen on osa yhtiön isompaa suunnitelmaa laajentaa toimintaansa Etelä-Suomeen panostamalla voimakkaasti yritysostoihin. Wetteri-konsernin toimitusjohtaja Aarne Simula kertoo, että autoala elää murrosta, jossa pärjäävät suurten volyymien autoliikkeet.

Listautuminen tapahtui niin sanotulla käänteisellä listautumisella, jossa koulutukseen erikoistunut pörssiyhtiö Soprano allekirjoitti kesäkuun alussa ehdollisen osakevaihtosopimuksen. Sen mukaisesti Soprano ostaa Wetteri-konsernin kokonaan omistavan emoyhtiön Themis Holding Oy:n kaikki osakkeet.

Themis Holding on perustettu yritysjärjestelyä varten eikä sillä ole aikaisempaa liiketoimintaa. Wetteri-konsernin pääomistajat ja järjestelyn yhteydessä sijoittajiksi tulevat aktiiviomistajat tulevat omistamaan uudesta yrityskokonaisuudesta noin 6/7-osan eli noin 86 prosenttia.

Yritysjärjestelyä varten perustetun yhtiön pääomistajia ovat Wetteri-konsernin toimitusjohtaja Aarne Simula ja hallituksen puheenjohtaja Markku Kankaala.

Toteutettavan järjestelyn myötä Sopranon toiminimi muuttui Wetteri Oyj:ksi ja yhtiön toimiala muuttuu vastaamaan uutta päätoimialaa.

Yksi neljästä suuresta

Wetteri-konserni on yksi toimialansa nopeimmin kasvavista yrityksistä, jolla on 25 toimipisteessään edustuksessaan Suomen suurin valikoima uusia henkilöautomerkkejä, vahva raskaan kaluston liiketoiminta, valtakunnallinen käytettyjen autojen myyntiyksikkö sekä 25 globaalin autobrändin vaurio-, varaosa- ja huolto-organisaatio, joka takaa yhtiölle jatkuvan kassavirran.

Wetterin monimerkkikonsernin liikevaihto tilikaudella 2021 oli 332 miljoonaa euroa, käyttökate kahdeksan miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 602. Vastaavasti Soprano-konsernin liikevaihto tilikaudella 2021 oli 11 miljoonaa euroa, käyttökate 0,55 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 80.

Vuonna 1960 perustettu Wetteri kuuluu neljän suurimman suomalaisen yksityisen autoliikkeen joukkoon. Konserniin kuuluu henkilöautojen myynnistä, huollosta ja varaosaliiketoiminnasta vastaava Wetteri Oy, käytettyjen henkilöautojen myyntiin keskittynyt Autotalo Mobila Oy sekä raskaan kaluston puolella toimiva Wetteri Power Oy.

Laaja skaala automerkkejä

Konsernin pääkonttori sijaitsee Oulussa ja muut toimipisteet ovat Espoossa, Kajaanissa, Kemissä, Kempeleessä, Kokkolassa, Kuusamossa, Lahdessa, Lempäälässä, Rovaniemellä ja Ylivieskassa.

Wetterin myynti- ja huoltoedustuksiin kuuluu laaja kirjo automerkkejä. Niitä ovat Volvo-, Ford-, BMW-, Honda-, Mazda-, Hyundai-, Renault-, Dacia-, Škoda-, Polestar-, Mercedes-Benz- ja Opel-henkilöautot sekä Ford-, Renault-, Dacia-, Mercedes-Benz- ja Opel-tavara-autot.

Wetterin huoltopalveluihin kuuluvat lisäksi Subaru-, Jaguar- sekä Land Rover-, Range Rover-, Alfa Romeo-, Chrysler-, Jeep-, Fiat- sekä Smart Service -huoltopalvelut.

Wetteri Power vastaa raskaan kaluston Volvo ja Renault kuorma-autojen myynnistä, kuorma- ja linja-autojen huolto- ja varaosapalvelusta sekä Bobcat- ja Doosan-maansiirtokoneiden huolto- ja varaosapalveluista.

Autotalo Mobila Oy on valtakunnallinen, käytettyjen henkilöautojen myynti- ja ostotoimintaan erikoistunut autoliikeketju. Ketjun toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Keminmaassa, Lahdessa, Lempäälässä, Oulussa ja Rovaniemellä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös