Sijoitusuutiset

Juoksijalegenda Usain Bolt menetti jättiomaisuuden – sijoitusyhtiö vei 12,7 miljoonaa dollaria

Jamaikalaista sijoitusyhtiötä epäillään jättimäisestä petoksesta. Yksi uhreista on legendaarinen pikajuoksija.

Usain Bolt pikajuoksija
Kuva: Nick Webb.

Usain Bolt on maailmankuulu jamaikalainen sprinteri ja moninkertainen olympia- ja maailmanmestari. Hänellä on kahdeksan olympiakultaa ja 11 maailmanmestaruutta pikamatkoilta. Boltilla on myös huikeat maailmanennätykset 100 metrin ja 200 metrin juoksussa. 100 metrin ennätys on 9,58 sekuntia ja 200 metrin ennätys 19,19 sekuntia.

The Guardianin mukaan Jamaikan hallitus on kääntynyt FBI:n puoleen tutkiessaan massiivista petostapausta, johon liittyy yksityinen jamaikalainen sijoitusyhtiö Stocks and Securities Limited. Sijoitusyhtiön kautta on kadonnut Usain Boltin varoja 12,7 miljoonaa dollaria. Boltin tilillä on varoja enää vain 12 000 dollaria.

Toisaalta pikajuoksusuuruuden on arvioitu ansainneen uransa aikana jopa 150 miljoonaa dollaria ja hän oli urheiluvuosinaan yksi maailman parhaiten tienanneista urheilijoista. Ei ole selvää, mihin muuhun kuin jamaikalaiseen sijoitusyhtiöön Bolt on vuosien saatossa varojaan käyttänyt tai sijoittanut.

Petos kesti 13 vuotta, ja sen uhreiksi joutuivat Boltin lisäksi myös iäkkäitä asiakkaita ja Jamaikan valtion virastoja. Viranomaiset eivät vielä tiedä varastettujen varojen kokonaismäärää.

Jamaikan hallitus pyysi myös muilta kansainvälisiltä yhteistyökumppaneilta, joita se ei yksilöinyt, apua yhden saaren suurimman petostapauksen tutkimiseen, valtiovarainministeri Nigel Clarke sanoi maanantaina.

”Vihaa ja levottomuutta, jota me kaikki tunnemme, on lisännyt petoksen pitkä kesto – 13 vuotta – jonka aikana petoksen väitetään tapahtuneen, ja se, että (epäillyt) näyttivät kohdistaneen petoksensa tarkoituksellisesti ja sydämettömästi iäkkäisiin henkilöihin sekä rakastettuun ja kunnioitettuun kansalliseen ikoniimme Usain Boltiin”, valtiovarainministeri Nigel Clarke kertoo.

Jamaikan pääkaupungissa Kingstonissa toimivaa Stocks and Securities Limited -yhtiötä koskeva tutkinta on vasta alkamassa. Siksi vielä ei ole heti selvää, kuinka paljon rahaa väitettiin varastetun tai kuinka moni ihminen oli osallisena.

Sijoitusyhtiön toiminnanjohtaja Everton McFarlane väittää, että petokseen on syyllistynyt yhtiön asiakassuhdepäällikkö.

Pikajuoksulegenda Bolt tajusi rahojensa kadonneen aiemmin tammikuussa. Hän otti sen jälkeen yhteyttä viranomaisiin.

Bolt on nyt kommentoinut tilannetta julkisuudessa. Hän ei halunnut mennä yksityiskohtiin, vaan haluaa antaa asianajajiensa hoitaa tapausta. Bolt kuitenkin kuvaili olevansa surullinen menetyksestään, jonka eteen hän on työskennellyt kovaa.

Bolt kertoo sijoittaneensa miljoonaomaisuutensa tulevaisuuden, kolmen lapsensa ja vanhempiensa varalle. Hän ei omien sanojensa mukaan ole kuitenkaan vararikossa.

Kommentoi
Ylös
>