Sijoitusideat

Cathie Woodin kohuttu innovaatiorahasto tankkaa näitä kasvuosakkeita

Tunnettu rahastojohtaja Cathie Wood panostaa nyt kahteen pieneen kasvufirmaan.

ARK Investment Managementin toimitusjohtaja Cathie Wood kutsuu ARK Innovation ETF:ää ”uudeksi Nasdaqiksi”. Wood kommentoi ARK Innovation ETF:n kehitystä Bloombergin Carol Massarin ja Tim Stenovecin haastattelussa.

Cathie Woodin Ark Investment Management -yhtiö panostaa kahteen pienikokoiseen kasvuosakkeeseen. Sijoitukset ovat sikäli poikkeuksellisia, että yhtiön yhtiön hallinnoima Ark-rahasto on tullut tunnetuksi panostuksistaan Teslan kaltaisiin teknojätteihin.

Ark Investment Managementin sijoitusjohtaja, perustaja ja toimitusjohtaja Catherine Wood on kulttimaiseen asemaan Yhdysvalloissa noussut sijoitusammattilainen, joka on vuoden 2020 paras osakepoimija. Oman kokoluokkansa aktiivisista yhdysvaltalaisista osakerahastoista parhaat kolme ovat Woodin luotsaaman Ark Investment Managementin rahastoja.

Wood perusti ARK Innovation ETF -rahaston vuonna 2014. Rahasto sijoittaa kovan kasvupotentiaalin disruptiivisiin yhtiöihin, joiden sijoitusyhtiö uskoo kaksinkertaistavan arvonsa viiden vuoden sisällä. Vuosien 2014-2021 välillä rahasto on yltänyt lähes 40 prosentin vuosituottoon.

Viime vuosi ei mennyt Woodin yhtiöllä kuitenkaan kuin Strömsössä, sillä yhtiön lippulaivarahasto Ark Innovation ETF vajosi lähes 70 prosenttia. Tänä vuonna on mennyt huomattavasti lupaavammin, sillä rahasto kuitenkin nousi vuoden tammikuussa 28 prosenttia.

Market Insider -sivusto kertoo, että Woodin rahasto on nyt ostanut metallien 3D-tulostukseen keskittyvän Velo3D:n osakkeita viimeisten kahdeksan kaupankäyntipäivän aikana ja kliinisen vaiheen onkologista hoitoa tarjoavan Repare Therapeuticsin osakkeita viimeisten seitsemän kaupankäyntipäivän aikana.

Velo3D on noussut lähes 65 prosenttia viimeisen kuukauden aikana, kun taas Repare Therapeutics on laskenut 7,5 prosenttia samalla ajanjaksolla.

Velo3D:n metallin valmistusratkaisu auttaa insinöörejä rakentamaan tarvitsemiaan monimutkaisia, kriittisiä osia suunnittelusta, laadusta tai suorituskyvystä tinkimättä.

Yhtiön kasvu on päätähuimaavaa. Analyytikot odottavat yhtiön liikevaihdon nousevan tänä vuonna 130 miljoonaan dollariin viime vuoden 77 miljoonasta dollarista. Vuodelle 2024 odotuksissa on jo 224 miljoonan dollarin liikevaihto. Vuonna 2021 liikevaihto oli 27 miljoonaa dollaria.

Yhtiö tekee kuitenkin edelleen tappiota, eivätkä analyytikot odota yhtiön yltävän positiiviseen tulokseen vielä kuluvana ja ensi vuonna.

Repare Therapeutics on kliinisen vaiheen tarkkuusonkologiayritys, joka hyödyntää omaa lähestymistapaansa uusien terapeuttisten lääkkeiden löytämisessä ja kehittämisessä. Onkologia on syöpäsairauksia käsittelevä lääketieteen osa-alue. Repare Therapeutics käyttää omaa, koko genomin kattavaa alustaansa löytääkseen ja kehittääkseen systemaattisesti erittäin kohdennettuja syöpähoitoja.

Myös Repare tekee edelleen tappiota, eivätkä analyytikot odota sen pääsevän positiiviseen tulokseen tänä ja ensi vuonna.

Ark Invest omistaa lähes 37 miljoonan dollarin edestä Velo3D:n osakkeita ja sen omistusosuus yhtiöstä on 6,2 prosenttia. Repare Therapeuticsista yhtiöllä on 6,0 prosentin omistusosuus ja se omistaa 32,5 miljoonan dollarin edestä yhtiön osakkeista. Mistään suurista panostuksista ei kuitenkaan edelleenkään ole kyse, sillä nämä kaksi yhtiötä ovat Ark Investin 53. ja 58. suurimmat positiot sen yhdistetyissä rahastoissa.

Ark Innovation ETF -rahaston suurin sijoitus on sähköautovalmistaja Tesla. Muut suuret sijoitukset ovat keskittyneet pienempiin ja uudempiin yrityksiin, kuten videoneuvottelupalvelua tarjoavaan Zoomiin ja syöpätestien valmistaja Exact Sciences Corpiin.

Kommentoi
Ylös
>