Purmon IR-sivut

Purmo Group kasvaa sisäilmaratkaisujen liiketoiminnassaan

Purmon tuloskunto parani selvästi viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä edellisvuoteen verrattuna.

Kestävien sisäilmaratkaisujen toimittaja Purmo Groupin liikevaihto laski loka-joulukuussa 7,0 prosenttia vertailukaudesta 207 miljoonaan euroon. ICS-divisioonan liikevaihto kasvoi 25 prosenttia 99,7 miljoonaan euroon ja Radiators-divisioonan liikevaihto laski 25 prosenttia 106,9 miljoonaan euroon.

Yhtiö tarjonta jakautuu pääasiassa radiaattoreihin eli pattereihin ja sisäilmaratkaisuihin (Indoor Climate System, ICS).

Sisäilmaratkaisuissa Italian peruskorjaamisen markkinat säilyivät suotuisina ja liikevaihdon kasvua tukivat valtion kannustimet rakennusten ja kotien energiantehokkuuden parantamiseksi. Myynti Brasiliassa ja Saksassa kehittyi myös hyvin neljänneksen aikana, kun taas muilla alueilla alhaisempi kysyntä oli nähtävillä heikosta markkinaympäristöstä johtuen. Jälleenmyyjät purkivat edellisten neljännesten korkeita varastotasojaan, mikä osittain hidasti kysyntää.

Yhtiön liiketappio pieneni selvästi, kun viimeisen kvartaalin liiketulos oli -1,5 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin liiketulos oli -42 miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan rahavirta kasvoi 40 miljoonaan euroon viime vuoden 32 miljoonasta eurosta.

Yhtiön toimitusjohtaja John Peter Leesi kertoo, että markkinat säilyivät haastavina sekä peruskorjaamisen että uudisrakentamisen markkinoilla neljännellä vuosineljänneksellä. Tämä johti heikkoon kysyntään etenkin Radiators-liiketoiminnassa.

Sisäilmaratkaisujen ICS-liiketoiminnan kehitys oli vankkaa neljännellä vuosineljänneksellä. Liikevaihto kasvoi 25 prosenttia 99,7 miljoonaan euroon ja oikaistu käyttökate oli 11,4 miljoonaa euroa; kasvua 17 prosenttia.

”Todistimme samankaltaista asiakaskäyttäytymistä ja kysyntää sekä neljänneksen aikana että läpi koko vuoden: kasvua saavutettiin aurinkopaneeleissa ja ilmalämpöpumpuissa”, Leesi kertoo.

Purmo Group odottaa oikaistun käyttökatteen asettuvan samalle tasolle vuoteen 2022 nähden, jolloin se oli 93 miljoonaa euroa.

Näkyvyys vuodelle 2023 on rajallinen geopoliittisesta ja makrotalousympäristön epävarmuudesta johtuen. Epävarmuus vaikuttaa Purmo Groupin kohdemarkkinoihin. Yhtiö jatkaa aktiivisesti tilanteen hallintaa, parantaen taloudellista suorituskykyään muun muassa hinnoittelu- ja kustannussäästötoimenpiteiden avulla.

Yhtiö toistaa aiemmin viestityt, strategian nopeuttamiseen tähtäävän ohjelman tavoitteet – annualisoidun, oikaistun käyttökatteen parannukset ovat 20 miljoonaa euroa vuoden 2023 loppuun mennessä, ja kumulatiivisesti 40 miljoonaa euroa vuoden 2024 loppuun mennessä.

Purmo julkisti myös uuden organisaatiorakenteen ohjelman ajamiseksi, kohdistaakseen resurssit vastaamaan strategista suuntaa ja asiakaskeskeisyyden vahvistamiseksi. Uusi organisaatiorakenne astui voimaan vuoden alussa ja koostuu kahdesta liiketoimintadivisioonasta: Climate Products & Systems ja Climate Solutions.

Tilikaudelta 2022 Purmo Groupin hallitus esittää yhtiökokoukselle, joka on suunniteltu järjestettäväksi 12.4.2023, että pääomanpalausta maksetaan C-sarjan osakkeelle 0,36 euroa ja F-sarjan osakkeelle 0,07 euroa.

Purmo Group on yksi johtavista kestävien sisäilmaratkaisujen toimittajista Euroopassa. Yhtiö toimittaa asuinrakennuksiin ja muihin rakennuksiin kokonaisvaltaisia lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja, joihin sisältyvät radiaattorit, lattialämmitys, ilmalämpöpumput, pyyhekuivaimet, venttiilit ja säätimet.

Yhtiön 3 400 ammattilaista toimivat 24 maassa ja valmistavat sekä jakelevat laatutuotteita ja -ratkaisuja asiakkailleen yli 100 eri maahan ympäri maailmaa.

Purmo Groupin osakkeet ovat listattuna Helsingin Pörssiin kaupankäyntitunnuksella PURMO.

Kommentoi
Ylös
>