Tiedotteet

Harvia poistui Venäjän markkinoilta täysin

Harvia on saanut EOS Groupin Venäjän toimintojen omistuksen myynnin päätökseen.

Harvia julkisti 7. marraskuuta viime vuonna allekirjoittaneensa sopimuksen EOS Russian 80 prosentin omistuksen myymisestä yhtiön toimitusjohtajalle Vasilij Sosenkoville. Harvia on liikevaihdolla mitattuna yksi maailman johtavista sauna- ja spa-markkinoilla toimivista yhtiöistä.

Kaupan toteutuminen edellytti Venäjän viranomaisten hyväksyntää. Tarvittavat hyväksynnät on nyt saatu, ja osakkeiden myynti on toteutettu. Järjestelyn toteutumisen jälkeen Sosenkov omistaa 100 prosenttia EOS Premium SPA Technologies -yhtiöstä, joka on vastannut EOS Groupin toiminnoista Venäjällä.

Osakekaupan myötä Venäjällä toimivan yhtiön nimestä, tuotenimistä ja vastaavista poistetaan kaikki viittaukset EOS- tai Harvia-nimiin. EOS:ään liittyvät immateriaalioikeudet säilyvät Harvian omistuksessa. Yrityksellä ei myöskään ole tällä hetkellä tai jatkossa jakelusopimuksia tai vastaavia Harvia-konsernin yhtiöiden kanssa.

Harvia keskeytti toimintansa Venäjällä maaliskuun 2022 alussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. EOS Russian omistuksen myynnin myötä Harvia poistui Venäjän markkinoilta täysin.

Venäjän osuus Harvia-konsernin liikevaihdosta tilikaudella 2022 oli 4,3 prosenttia eli noin 7,5 miljoonaa euroa. EOS Russiaa ei ole konsolidoitu Harvia-konsernin lukuihin marraskuusta 2022 alkaen.

Harvian liikevaihto vuonna 2022 oli 172 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee yli 600 alan ammattilaista Suomessa, Kiinassa ja Hongkongissa, Romaniassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Virossa. Muuramessa Harvian pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös yhtiön suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös