Yritysuutiset

Kempower laajentaa Alankomaihin – kumppaniksi Euroopan johtava latauspisteoperaattori

Kempower jatkaa toimenpiteitä vahvan kasvun turvaamiseksi.

Kempower Satellite latausjärjestelmä
Kempower Satellite -latausjärjestelmä. Kuva: Kempower Oyj.

Pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille valmistava Kempower on yhdistänyt voimansa Euroopan johtavan latauspisteoperaattorin Allegon kanssa avatakseen pilottilatausaseman Alankomaiden Utrechtin maakuntaan.

Pilottikauden ajan Allego ja Kempower käyttävät sähköautoilijoilta saamaansa palautetta pohjana kahden pysyvän latausaseman rakentamisessa Alankomaihin ja Belgiaan.

Jotta EU voisi saavuttaa ilmastoneutraaliuden vuoteen 2050 mennessä, sen on laskelmien mukaan vähennettävä liikenteen päästöjä 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Vuonna 2020 Alankomaiden liikennesektori tuotti yli 26 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä ja Belgian päästöt olivat hieman pienemmät, hieman yli 21 miljoonaa tonnia. Benelux-maiden on siten edistettävä sähköiseen liikenteeseen siirtymistä päästövähennystavoitteidensa saavuttamiseksi.

Laajentaakseen ja monipuolistaakseen latauslaitevalikoimaansa Allego on aloittanut yhteistyön Kempowerin kanssa. Yritykset ovat käynnistäneet nyt ensimmäisen sähköautojen pilottilatausasemansa De Meernissä Alankomaissa ja myöhemmin kaksi pysyvää latausasemaa Alankomaissa ja Belgiassa.

Asemien nykyiset ensimmäisen sukupolven latauslaitteet korvataan ja uudet päivitetyt asemat tulevat nopeuttamaan pikalatausinfran saatavuutta Benelux-maissa.

De Meernin pilottiasemalla on Kempower Power Unit -tehoyksikkö ja kaksi Kempower Satellite -laturia, joissa on yhteensä kolme pistoketta. Laturit pystyvät tuottamaan jopa 200 kilowatin tehon pistoketta kohden. Kempower Power Unit voi jakaa tehoa dynaamisesti, jolloin kolmea sähköautoa voidaan ladata samanaikaisesti.

Pilottilatausasema on avoinna yleisölle kolmen kuukauden kokeilujakson ajan. Allego ja Kempower keräävät kokeilusta saatuja tietoja ja palautetta, joita hyödynnetään kahden seuraavan pysyvän latausaseman suunnittelussa.

Asemat tulevat sijaitsemaan Alankomaiden Bunnikissa ja Belgian Gentbruggessa. Molempien uusien asemien kokonaiskapasiteetti on 600 kilowattia, ja teho jakautuu kuuden yhdellä pistokkeella varustetun Kempower Satellite -laturin kesken.

”Kempowerin satelliittilatausjärjestelmä on ihanteellinen ratkaisu tälle pilottilatausasemalle, koska se on suunniteltu tulevaisuuden lataustarpeisiin. Järjestelmän modulaarisuus tarkoittaa, että sitä voidaan laajentaa vastaamaan kysyntää sähköautomarkkinoiden kasvaessa. Allegon kanssa lanseeraamamme latausasemat mahdollistavat ensiluokkaisen latauskokemuksen kaikille sähköautoilijoille Benelux-maissa”, Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki kommentoi hanketta

Allegon Senior Product Manager Jules Sommers lisää, että tämä on ensimmäinen yhteinen hanke uuden latausratkaisukumppanimme Kempowerin kanssa.

Kempower on nopeaa kasvua tavoitteleva suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja ‑ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja. Yhtiö suunnittelee, valmistaa ja myy sähköajoneuvojen, kuten henkilö‑ ja hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden, sekä sähköalusten ja ‑veneiden, DC‑pikalatauslaitteita, ‑ratkaisuja ja ‑palveluita.

Yhtiön kasvu on häikäisevää. Viime vuonna Kempowerin liikevaihto nousi lähes 280 prosenttia edellisvuodesta 104 miljoonaan euroon. Tilauskertymä nousi 37 miljoonasta eurosta 209 miljoonaan euroon. Operatiivinen liiketulos nousi 1,0 miljoonasta eurosta 6,7 miljoonaan euroon.

Kempower jatkaa vahvan kasvun tavoittelemista kannattavasti. Aikaistettu Pohjois-Amerikan markkinoille meno vuonna 2023 vaikuttaa Kempowerin operatiiviseen liiketulokseen johtuen kustannuksista liittyen rekrytointeihin ja tehtaan perustamiseen. Yhtiön tavoitteena on, että uusi tuotantokapasiteetti Yhdysvalloissa on käytettävissä vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kempower odottaa vuoden 2023 liikevaihdon olevan väliltä 180 – 210 miljoonaa euroa, olettaen, että valuuttakursseilla ei ole merkittävää vaikutusta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös