Yritysuutiset

Kemiralta positiivinen tulosvaroitus – näkymät aiempaa valoisammat

Kemira nostaa vuoden 2023 näkymiään operatiivisen käyttökatteen osalta.

Kemiran loppumarkkinoiden kysyntä on kehittynyt odotusten mukaisesti. Muuttuvat kustannukset, energiakustannukset mukaan lukien, ovat laskeneet odotuksia enemmän.

Kemira odottaa nyt vuoden 2023 operatiivisen käyttökatteen olevan 550 ja 650 miljoonan euron välillä vuonna 2023. Kemiran ohjeistus liikevaihdon osalta säilyy ennallaan. Vuonna 2022 liikevaihto oli 3570 miljoonaa euroa ja operatiivinen käyttökate oli 572 miljoonaa euroa.

Aiemmin helmikuussa Kemira oli arvioinut liikevaihdon olevan 3 200 ja 3 700 miljoonan euron välillä vuonna 2023 ja operatiivisen käyttökatteen odotetaan olevan 500 ja 600 miljoonan euron välillä.

Näkymien taustaoletuksia on myös täsmennetty. 29.3.2023 Kemira ilmoitti aloittavansa Oil & Gas -liiketoimintaansa koskevan strategisen arvioinnin. Kemiran nostetut näkymät perustuvat Kemiran nykyiseen liiketoimintarakenteeseen, mukaan lukien Oil & Gas -liiketoiminta.

Yhtiö odottaa sen loppumarkkinoiden kysynnän olevan vastustuskykyistä maailman makrotaloudelliseen ympäristöön, energian hintoihin ja Ukrainan sodan kehittymiseen liittyville huolille. Kaiken kaikkiaan Kemiran loppumarkkinoiden kysynnän myyntimäärissä mitattuna odotetaan laskevan jonkin verran. Öljy- ja kaasumarkkinan kysynnän odotetaan kasvavan.

Kemira odottaa muuttuvien kustannusten kokonaisuudessaan laskevan. Sähkönhinnan odotetaan pysyvän pitkän ajan keskiarvon yläpuolella Euroopassa. Lipeän markkinahintojen odotetaan laskevan vuoden 2023 aikana.

Näkymät olettavat, että Kemiran tuotantotoiminnassa, toimitusketjussa tai Kemiran välillisesti omistamilla energian tuotantolaitoksilla Suomessa ei ole merkittäviä häiriöitä. Valuuttakurssien odotetaan pysyvän suunnilleen nykyisellä tasolla. Näkymät perustuvat Kemiran nykyiseen liiketoimintarakenteeseen, johon mukaan kuuluu myös Oil & Gas -liiketoiminta.

Kemiran noudattaa hiljaista jaksoa ennen taloudellisten raporttiensa julkistamista. Kemira on nyt hiljaisella jaksolla, joka jatkuu Kemiran tammi-maaliskuun 2023 osavuosikatsauksen julkistamiseen, tiistaihin 25.4.2023, asti.  

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös