Yritysuutiset

Neste nosti näkymiään, mutta osake silti miinuksella

Neste antoi positiivisen tulosvaroituksen parantuneista öljytuotteiden marginaaleista, mutta varoitti myös Singaporen tehtaan ylösajon hidastumisesta.

Neste päivittää kolmannen vuosineljänneksen 2023 ennusteensa öljytuotteiden osalta sekä Singaporen uuden jalostamon käynnistymisen osalta.

Yhtiön öljytuotteiden kolmannen vuosineljänneksen marginaalinäkymät parantuneet.

Epävakaasta öljymarkkinasta huolimatta Nesteen Luoteis-Euroopan diesel- ja bensiinimarginaalit ovat nousseet kolmannella vuosineljänneksellä korkealle tasolle, mikä parantaa myös Nesteen öljytuotteiden kokonaisjalostusmarginaalin ennustetta kolmannella vuosineljänneksellä.

Uudessa päivitetyssä ennusteessa yhtiö odottaa öljytuotteiden kokonaisjalostusmarginaalin kolmannella vuosineljänneksellä odotetaan olevan merkittävästi korkeampi kuin vuoden 2023 toisella vuosineljänneksellä, jolloin se oli 16,7 dollaria barrelilta.

Aiemmin Neste oli arvioinut öljytuotteiden kolmannen vuosineljänneksen kokonaisjalostusmarginaalin odotetaan olevan hieman korkeampi kuin vuoden 2023 toisella vuosineljänneksellä.

Neste kertoo myös, että Singaporen jalostamon laajennuksen elokuisen dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuotannon uudelleen käynnistymisen ylösajo on hidastunut äskettäisen laitteiden lisätarkastus- ja korjaustyöseisokin vuoksi.

Meneillään olevien lisätarkastus- ja korjaustöiden myyntivolyymivaikutuksen arvioidaan olevan noin 100 000 tonnia vuoden 2023 toisella puoliskolla vaikuttaen pääasiassa neljännen vuosineljänneksen myyntiin.

Neste päivittää kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksessaan uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen neljännen vuosineljänneksen myyntivolyymiarvionsa.

Nesteen osake on vajaan 3,7 prosentin laskussa noin kello 14.40 tiistaina.

Erikoista on, että jo maanantaina Nesteen osake kipusi peräti 6,8 prosenttia, vaikka yhtiö julkisti tiedotteen öljytuotteiden marginaalien paremmista näkymistä vasta tiistaina. Maanantaina yhtiö ei julkistanut yhtäkään pörssitiedotetta.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Veli-Pekka Lempiäinen

    17.9.2023 at 10:55

    Haisee sisäpiiri kaupoille.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös