Kasvuosakkeet

Suursijoittaja Bill Ackman uskoo Googlen emoyhtiö Alphabetiin

Alphabet on haastamassa Microsoftin generatiivisen tekoälyn saralla.

Bill Ackman sijoittaja hedge-rahasto pörssi miljardööri

Pershing Square Capital Managementin perustaja ja toimitusjohtaja Bill Ackman on sijoittamalla vaurastunut miljardööri, institutionaalinen sijoittaja ja hedge-rahastojen johtaja, jonka nettovarallisuus on yli 3,5 miljardia dollaria.

Ackman on rohkea riskinottaja. Harvardin yliopistossa opiskellut rahoitusjohtaja tunnetaan erityisesti vipuvaikutusta hyödyntävistä kontrasijoituksistaan osake- ja joukkovelkakirjamarkkinoilla.

Pershing Square Capital Management hallinnoi Pershing Square Holdings -rahastoa, joka ei ole kuitenkaan mikään suojarahasto. Päinvastoin, rahasto sijoittaa suuren pääoman vain muutamiin yhtiöihin.

Ackman oivalsi vuoden 2020 lopussa etukäteen koronaviruksen leviämisen valtaisan riskin Yhdysvaltojen taloudelle ja globaaleille finanssimarkkinoille. Ackmanin yhtiö teki onnistuneen sijoituksen kokoonsa nähden vaatimattoman 27 miljoonan dollarin sijoituksen suojatakseen sijoitussalkkuaan kaikin mahdollisin keinoin.

Viime aikoina Ackman on tullut tunnetuksi sijoituksestaan, jossa hän teki kontrasijoituksen USA:n pitkien velkakirjojen kehitystä vastaan ennen niiden romahdusta ja korkojen nousua. Ackman myi lyhyeksi 30-vuotisia Yhdysvaltain valtionlainoja uskoen keskuspankki Fedin haukkamaiseen markkinapolitiikaan ja ennustaen pitkäaikaisten joukkolainojen hintojen romahtavan.

Taktiikka onnistui. Markkinoiden epävarmuuden lisääntyessä Ackman sulki lyhyen positionsa korkojen noustua ja nettosi kaupasta 200 miljoonaa dollaria.

Benzinga-taloussivuston mukaan Pershing Square Holdings on noussut kuluvan vuoden aikana 11,6 prosenttia 17. lokakuuta mennessä, mikä on parempi kuin Dow Jones Industrial Average -indeksin nousu samalla ajanjaksolla.

Vahva panostus Alphabetiin

Tällä hetkellä miljardöörisijoittajan hedgerahasto uskoo vakaasti Googlen emoyhtiöön.

Ackman omistaa yli 11 miljoonaa Googlen emoyhtiön Alphabetin osaketta. Hänen omistukseensa kuuluu yli 9,3 miljoonaa osaketta Googlen äänioikeudettomista osakkeista ja 2,1 miljoonaa osaketta äänioikeutetuista osakkeista.

Miljardöörin sijoitus Alphabetin osakkeisiin muodostaa noin 12,9 prosenttia Pershing Square Capitalin salkusta 30. kesäkuuta. Alphabetin äänioikeudettomat osakkeet ovat nousseet 48,2 prosenttia viime vuodesta, äänioikeutetut osakkeet ovat nousseet yli 47 prosenttia tänä vuonna.

Vaikka Google on jäljessä pilvipalveluissa ja tekoälyratkaisuissa jäljessä kilpailijoitaan, kuten Microsoftista, yhtiön huomattavat mainostulot ovat kompensoineet tämän, Benzinga-sivusto kertoo.

Yhtiö raportoi lähes 59,7 miljardin dollarin mainostuloista kolmannella vuosineljänneksellä, mikä ylitti analyytikkojen konsensusarviot 59 miljardista dollarista. Sen pilvipalvelutulot olivat kuitenkin 8,4 miljardia dollaria, mikä jäi alle Wall Streetin 8,6 miljardin dollarin arviosta.

Kilpailu generatiivisen tekoälyn ja hakukonepalvelun valtikasta

Microsoft on saanut etulyöntiaseman erityisesti generatiivisen tekoälyn kilpailussa. Teknojätin 13 miljardin dollarin sijoitus OpenAI:han tuotti tulosta viime vuonna, kun yritys julkaisi ChatGPT:n.

Generatiivinen tekoäly on tekoälyn ala, joka keskittyy luomaan uutta ja alkuperäistä sisältöä. Se perustuu koneoppimisen ja neuroverkkojen käyttöön. Generatiiviset tekoälymallit voivat oppia olemassa olevista tietomassoista ja tuottaa uutta sisältöä, joka vastaa mallin oppimista malleista. Näitä malleja voidaan käyttää esimerkiksi kuvien, musiikin, tekstien ja videoiden generoimiseen.

Microsoft Alphabet kurssikehitys teknojätit
Microsoftin osakekurssi on kehittynyt viimeisen viiden vuoden aikana selvästi Alphabetin osaketta paremmin.

Microsoft käyttää ChatGPT:tä tekoälynä Bing-hakukoneen taustalla. Lisäämällä Bingiin luonnollisen kielen ominaisuuksia yhtiö pyrkii haastamaan Googlen markkinaosuudesta hakukonepalveluissa.

Google on ryhtynyt vastatoimiin vahvistaakseen asemaansa tekoäly- ja pilvialalla ja lanseerannut räätälöityjä tekoälypiirejä ja tekoälykäyttöisiä työkaluja pilviohjelmistoasiakkailleen.

Alphabet on luvannut investoida jopa kaksi miljardia dollaria Anthropic-yhtiön tekoälyyn, joka on Microsoftin tukeman OpenAI:n merkittävä kilpailija. Investointiin sisältyy 500 miljoonan dollarin alkuinvestointi ja 1,5 miljardin dollarin lisäinvestointi ajan myötä.

Anthropicin perustivat Dario Amodei, OpenAI:n entinen tutkimusjohtaja, ja hänen sisarensa Daniela Amodei, joka oli OpenAI:n turvallisuus- ja politiikkajohtaja. Anthropicin perustajatiimiin kuului myös useita muita OpenAI:n tutkimukseen osallistuneita henkilöitä.

Kommentoi
Ylös
>