Yritysuutiset

Olvi julkisti positiivisen tulosvaroituksen

Olvi kertoo liikevoiton kasvavan aiemmin arvioitua enemmän.

Alustavien ja tilintarkastamattomien lukujen mukaan Olvi-konserni arvioi vuoden 2023 oikaistun liiketuloksen kasvavan noin 12 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Johdon aikaisempia odotuksia paremman liiketuloksen on mahdollistanut kannattavuuden parantuminen neljännellä vuosineljänneksellä.

Yhtiö on aikaisemmin julkaisemassaan osavuosikatsauksessa 17. lokakuuta arvioinut Olvi-konsernin tilikauden 2023 oikaistun liiketuloksen kasvavan edellisestä vuodesta.

Olvin osake kipusi positiivisen tulosvaroituksen siivittämänä maanantaina 5,4 prosenttia.

Kolmannella vuosineljänneksellä Olvin liikevaihto supistui 2,2 prosenttia viime vuodesta ja se oli 171 miljoonaa euroa. Loppukesän epäsuotuisa sää laski myyntivolyymia 5,4 prosenttia.

Liikevaihto kasvoi Suomessa 6,0 prosenttia, mutta laski Valko-Venäjällä lähes 19 prosenttia.

Liiketulos laski viime vuoden 25 miljoonasta eurosta 20,5 miljoonaan euroon. Analyytikoiden konsensusennuste oli 25,4 miljoonaa euron liiketulos, joten yhtiön tulos jäi selvästi odotuksista.

Liiketuloksen kasvun yhtiö odottaa tulevan jatkossa Suomen ja Itämeren alueilta, sillä on kertonut pyrkivänsä irrottautumaan Valko-Venäjältä poliittisista syistä. Valko-Venäjä on ollut Olville tuloksen kannalta hyvin tärkeä markkina.

Hinnankorotusten ja toiminnan tuottavuuden parantuminen kohentaa loppuvuoden kannattavuutta, yhtiö kertoi kolmannen vuosineljänneksen tulosraportissa.

Olvi esitteli joulukuun alussa uuden strategiansa, joka nojaa yhtiön vahvan monipaikallisen markkina-aseman mukanaan tuomiin kilpailuetuihin ja laajaan, paikallisiin tarpeisiin vastaavaan ja jatkuvasti kehittyvään tuotevalikoimaan.

Kasvua yhtiö hakee lähinnä orgaanisesti, mutta myös kohdennetut yritysostot Euroopassa ovat mahdollisia kasvun nopeuttamiseksi.

”Olemme ylpeitä vahvoista paikallisista juuristamme ja läsnäolostamme Itämeren ympärillä. Meillä on päämarkkinoillamme vakaa paikallinen asema, joka mahdollistaa hinnoitteluvoiman ja tuo mukanaan huomattavia skaalaetuja. Vuonna 2022 myyntivolyymimme ja liikevaihtomme kasvoivat uuteen ennätykseen seitsemättä vuotta peräkkäin. Visionamme on olla halutuin monipaikallinen juomatalo ja tavoittelemme jatkossakin kannattavaa, yleistä juomamarkkinaa nopeampaa kasvua sekä korkeaa pääoman tuottoa”, kertoi Olvin toimitusjohtaja Patrik Lundell.

Yhtiö kommentoi taloudellista kehitystä seuraavan kerran vuoden 2023 tilinpäätöstiedotteen ja tilinpäätöksen julkaisun yhteydessä perjantaina 9. helmikuuta. Yhtiö antaa siinä yhteydessä arvion tulosnäkymistä vuodelle 2024.

Kommentoi
Ylös
>