Yritysuutiset

Nightingale Health nappasi sopimuksen USA:n terveysjätin kanssa

Sopimus sopii Nightingale Heathin strategiaan tuoda verianalyysiteknologia terveydenhuollon käyttöön kansainvälisesti.

Nightingale Health ja amerikkalainen Kaiser Foundation Health Plan ovat solmineet sopimuksen 50000 Kaiser Permanente Research Bankin verinäytteen analysoinnista. Sopimuksen mukaan Nightingale Health analysoi verinäytteet verianalyysiteknologiallaan ja toimittaa analyysitulokset Kaiser Permanente Research Bankille.

Kaiser Foundation Health Plan yhdessä Kaiser Foundation -sairaaloiden ja sen tytäryhtiöiden sekä Permanente Medical Groupien kanssa muodostavat yhden Yhdysvaltojen suurimmista terveydenhuoltojärjestelmistä. Kaiser Permanente Research Bank on yksi Yhdysvaltojen suurimpia biopankkeja.

Nightingale Healthin strategia on tuoda yhtiön verianalyysiteknologia terveydenhuollon käyttöön globaalisti osoittamalla ensin teknologian kliininen hyöty biopankkinäytekokoelmissa. Nämä näytekokoelmat tarjoavat tieteellisen pohjan laajamittaiselle terveydenhuollon käytölle.

Nightingale Health kertoo jo onnistuneesti toteuttaneensa strategiaansa Euroopassa, missä se on tuonut tutkijoiden saataville UK Biopankin 500000 verinäytteen analyysitulokset ja aloittanut ensimmäisen kansallisen mittakaavan terveydenhuollon toteutuksen Suomen suurimman yksityisen terveydenhuollon toimijan, Terveystalon, kanssa.

Terveystalo on korvannut laajassa käytössä olevia kliinisen kemian työkaluja Nightingale Healthin analysoimilla veren merkkiaineilla ja sairastumisriskiarvioilla ruutinisti tehtävissä työterveystarkastuksissa, jotka kattavat noin 30 prosenttia suomalaisesta työvoimasta.

Kaiser Permanente Research Bankin verinäytteiden analysoinnin odotetaan alkavan kesäkuun 2024 loppuun mennessä.

Nightingale Health on suomalainen terveysteknologiayritys, jonka tavoitteena on edistää ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa. Yhtiön kehittämä verianalyysiteknologia mittaa laajan joukon veren merkkiaineita yhdestä verinäytteestä ja tunnistaa yksilöllisiä sairastumisriskejä hyödyntäen terveystietovarantoja.

Nightingalen liiketoiminta on vasta varhaisessa vaiheessa. Yhtiön liikevaihto tilikaudella heinäkuu 2022 – kesäkuu 2023 oli vain 4,2 miljoonaa euroa, mutta se lähes kaksinkertaistui edellisvuoden 2,3 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto muodostui akateemisten yhteistyösopimusten mukaisista yliopistoille ja tutkimushankkeille tarjotuista analyysipalveluista, sekä yrityksille ja kuluttajille suunnatusta myynnistä.

Nightingalen liiketappio on kuitenkin syventynyt -18,5 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin tappio oli -13,6 miljoonaa euroa.

Tappiosta huolimatta yhtiöllä riittää kassavaroja, sillä rahavarat olivat kesäkuun lopussa lähes 81 miljoonaa euroa. Vuoden aikana tosin rahavarat ovat huvenneet lähes 15 miljoonaa euroa. Lisäksi Nightingale on erittäin vakavarainen – omavaraisuusaste on erittäin korkea, 92 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>