Purmon IR-sivut

Purmo Group on myynyt Venäjän liiketoimintonsa

Venäjän liiketoimintojen myynnillä ei ole oleellista vaikutusta yhtiön talouteen.

Huhtikuussa 2022 Purmo Group tiedotti päätöksestään irtautua Venäjän liiketoiminnastaan. Vuoden 2023 huhtikuussa yhtiö tiedotti, että se on sopinut Venäjän liiketoiminnan myymisestä venäläiselle sijoitusyhtiö IPLS:lle.

Purmo Group on tänään 19. huhtikuuta solminut sopimuksen sen Venäjän liiketoimintojen myynnistä IPLS:lle ja päättänyt neuvottelut venäläisyhtiön kanssa.

Kaupan hyväksymiseen liittyvä prosessi IPLS:n kanssa vei odotettua pidempään ja tämän seurauksena yhtiö jatkoi Venäjän liiketoiminnan myymiseen liittyviä neuvotteluita muiden ostajien kanssa.

Kaupan toteutuminen on riippuvainen valvontaviranomaisten hyväksynnöistä Venäjällä, joiden odotetaan saatavan vuoden 2024 toisen neljänneksen aikana. Transaktion toteutuessa Purmo Groupilla ei ole liiketoimintaa Venäjällä eikä sillä ole enää lunastusvelkaa liittyen sen Venäjän liiketoimintaan.

Venäjä ei ole ollut Purmolle merkittävä markkina. Vuonna 2023 Venäjän liiketoiminnan osuus Purmo Groupin kokonaisliikevaihdosta oli vain noin kolme prosenttia. Myynnillä ei siten tule olemaan merkittävää taloudellista vaikutusta Purmo Groupiin tai sen taloudelliseen ohjeistukseen vuodelle 2024.

Kommentoi
Ylös
>