Makrotalouden tuulet ravistelevat bitcoinia

Bitcoin ei näytä olevan immuuni niille sijoittajien huolille, jotka ravistelevat riskipitoisia omaisuuseriä.
bitcoin kryptovaluutta kryptot bitcoin kryptovaluutta kryptot

Kryptovaluutta bitcoinin arvossa on ollut viime viikkoina kovaa hintavaihtelua. Viimeisen kuukauden aikana bitcoinin vaihtosuhde on ollut korkeimmillaan yli 98 000 dollaria ja alhaisimmillaan hieman yli 78 500 dollaria.

Bitcoinin arvosta on sulanut kuukaudessa noin 14 prosenttia.

Yksi syy bitcoinin laskuun saattaa olla pettymys Donald Trumpin perustamaan bitcoin-reserviin. Presidentin asetukseen ei liity välittömiä USA:n liittovaltion kryptovaluuttojen ostoja. Sen sijaan uusi strateginen bitcoin -reservi koostuu vain rikostutkintojen yhteydessä takavarikoiduista bitcoineista,

Laskua ruokkivat kuitenkin myös taantumapelot ja kansainväliset kauppakiistat. Taustalla ovat siis tekijät, jotka eivät ole vaikuttaneet vain kryptovaluuttamarkkinoihin, vaan myös muihin riskipitoisiin omaisuuksiin, kuten osakkeisiin.

Merkkejä bitcoinin laskupaineesta ovat edelleen olemassa, uskoo finanssitalo Pepperstonen sijoitusstrategi Quasar Elizundia.

”Instituutionaalinen kysyntä Bitcoinille on rajattua, mikä pitää epävarmuuden korkealla suurten toimijoiden jatkuvasta kysynnän kasvusta. Tämä institutionaalinen dynamiikka on keskeistä, sillä voimakkaampi osallistuminen sijoitusrahastoilta ja muilta merkittäviltä toimijoilta voisi tuoda suurempaa hintavakautta ja toimia katalysaattorina pitkän aikavälin nousumomentumille”, Elizundia toteaa sijoittajakirjeessään.

Elizundian mukaan toinen varovaista bitcoin-näkymää tuovista tekijöistä on viimeaikainen pääomien ulosvirtaus Bitcoin-ETF:istä. Pelkästään maanantaina kirjattiin 278 miljoonan dollarin nostot, mikä nosti kuukausittaisen kokonaissumman miljardiin dollariin.

”Nämä rahavirrat viittaavat siihen, että monet sijoittajat, jotka ovat huolissaan jatkuvasta volatiliteetista ja mahdollisista uusista korjausliikkeistä, ovat valinneet vähentää altistumistaan digitaaliselle omaisuudelle.”

Johdannaismarkkinoilla pitkien positioiden myynnit viimeisten 24 tunnin aikana ylittivät huomattavasti lyhyiden positioiden myynnit, mikä lisäsi myyntipainetta ja alaspäin suuntautunutta riskiä.

”Tämän seurauksena yleinen sentimentti futuurimarkkinoilla kallistuu varovaisuuteen, sillä volatiliteettipiikit voivat laukaista ketjureaktioita ja pahentaa teräviä hintaliikkeitä”, Elizundia toteaa.

Yhdysvaltojen inflaation kehitys näyttää olevan keskeinen tekijä Bitcoinin lyhyen aikavälin näkymille, sijoitusstrategi uskoo.

Jos tulevat inflaatiotiedot osoittautuvat odotettua maltillisemmiksi, vahvistaisivat ne odotuksia Yhdysvaltojen keskuspankkin Federal Reserven kevyemmästä rahapoliittisen linjasta. Rahapolitiikan keveneminen voisi puolestaan hyödyttää riskipitoisempia omaisuuseriä kuten kryptovaluuttoja.

Kuitenkin jos inflaatio osoittautuu odotettua sitkeämmäksi tai jos se jopa kiihtyy, joutuisi keskuspankki todennäköisesti kiristämään rahapolitiikkaansa. Se lisäisi myyntipainetta Bitcoinille, Elizundia arvioi.

Bitcoinin volatiliteetti saattaa jatkua lyhyellä aikavälillä.

”Loppujen lopuksi hintaliikkeet riippuvat suurelta osin markkinoiden reaktioista makrotaloudellisiin indikaattoreihin ja sijoittajien halukkuuteen ottaa riskiä haastavassa ja epävarmassa ympäristössä”, Elizundia toteaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Lisää kommentti Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli
palkka raha varallisuus talous

Kotitalouksien varallisuus on laskenut jyrkästi muutamassa vuodessa

Seuraava artikkeli
Helsinki raitiovaunu Senaatintori

Pankki nostaa Suomi-osakkeiden suositusta - "tilaa myönteisille yllätyksille"