Osakeanalyysit

Salkunrakentajan osakepoiminta: analyytikoiden suosikit

Salkunrakentaja keräsi analyytikoiden konsensussuositusten perusteella listan pohjoismaisista osakkeista joilla on osta-suositus. Listalle mahtuu vain muutama kotimainen osake. Sinänsä tämä ei ole yllättävää koska Suomen osakemarkkinaa pidetään tällä hetkellä yleisesti melko hintavana.

Aktia-pankin, Raision ja Revenio Groupin lisäksi listalla on mukana Technopolis, jota analyytikot ovat suositelleet jo pitkään. Tunnuslukujenkin perusteella yhtiö vaikuttaa houkutelevalta; muhkea osinkotuotto, alhainen hinta suhteessa tasesubstanssiin (kiinteistöyhtiöille tärkeämpi arvostusluku kuin P/E) yhdistettynä korkeaan oman pääoman tuottoon, Yhtiön vuokrausaste on pysynyt korkeana (94,3%), ja yhtiö on asettanut tavoitteeksi vuosille 2012-2016 keskimäärin 15 % liikevaihdon ja käyttökatteen kasvun vuosittain. Hinta suhteessa tasesubstanssiin on vain 0,6, mikä kielii siitä että sijoittajat eivät ehkä ole olleet yhtä vakuutteneita yhtiön tulevaisuudesta kuin analyytikot. Todennäköisesti osa sijoittajista edelleen näkee Technopoliksen varsin Nokia-riippuvaisena yhtiönä. Tosiasiassa Technopoliksen liikevaihdosta Nokian osuus on enää häviävän pieni osa, alle kolme prosenttia.Toisaalta Nokian syöksykierre saattaa heikentää Technopoliksen asiakkaina toimivien Nokian alihankkijoiden asemaa.

Kommentoi
Ylös
>