Asunnot ja kiinteistöt

Realia: Hyvä aika hankkia vuokra-asunto

Vuokra-asuntomarkkinoilla on nyt hyvä tarjonta, eikä hinnoissa ole kovaa nousupainetta. Siksi vuokra-asuntoa kaipaavan onkin hyvä aika vuokrata asunto, arvioi Realia Asuntovuokraus tiedotteessaan.

Paitsi että vuokra-asuntoja on nyt hyvin tarjolla, on myös asuntojen kysyntä rauhallisempaa kuin puoli vuotta sitten, Realia arvioi. Vaikka vuokramarkkinoilla on hiljaisempaa, asuntosijoittamisesta kiinnostuneita on yhä enemmän.

– Nyt vuokramarkkinoilla on meneillään vuoden rauhallisin vaihe. Vuokra-asunnoissa on vuosittain selvää kausivaihtelua, ja kysyntä kuumenee alkuvuoden jälkeen kesää kohti, Realia Asuntovuokrauksen johtaja Lasse Käck sanoo.

Käckin mukaan vuokra-asuntojen hinnat ovat tulleet tasaisesti ylöspäin koko ajan, mutta kasvu on loiventunut viimeisen puolen vuoden aikana. Tietyillä paikkakunnilla ja tietyissä asunnoissa markkinavuokrat ovat jopa laskeneet.

Kohtuuhintaisissa vuokra-asunnoissa kysyntä on vielä kovaa eli vuokranantajien on helppo löytää asuntoonsa vuokralainen. Kuitenkin erityisesti uudiskohteita tai hyvillä paikoilla olevia hyväkuntoisia kalliimpia asuntoja voi olla vaikea saada vuokrattua, koska niissä vuokrahintojen kipurajat on jo saavutettu.

Käckin mukaan asuntosijoittamisesta kiinnostuneita on yhä enemmän. Osasyy saattaa olla muiden sijoitusinstrumenttien heikko tuotto viime vuosina. Myös asuntosijoittajien profiili on myös muuttumassa.

– Enää asuntosijoittajat eivät kaikki ole perintöasunnon vuokraajia, jotka pitävät asunnossa perintörahat tallessa, vaan yhä useampi vuokranantaja on tietoinen sijoittaja, joka odottaa asunnolleen hyvää vuokratuottoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös