Markkinakommentit

Windows Phone kasvattaa suosiotaan Euroopassa

Uusimmat tilastot Microsoftin Windows Phone –alustan puhelinten markkinaosuuksien kehityksestä kertovat selkeästä markkinaosuuden kasvusta Euroopassa. Yhdysvalloissa sen sijaan on edelleen haasteita.

Tutkimusyhtiö Kantarin uusimmat tilastot osoittavat Windows-käyttöjärjestelmän myynnin ja markkinaosuuden vahvasta kasvusta Euroopassa. Yksistään Iso-Britanniassa Windows puhelinten käyttäjämäärät ovat nousseet 700 000 viimeisen vuoden aikana – kasvua hurjat 240 prosenttia.

Kolmen kuukauden aikana (tammikuu 2012 –helmikuu 2013) Windows Phonen markkinaosuus on noussut Iso-Britanniassa 6,2 prosenttiin, kun kolme kuukautta sitten markkinaosuus oli vaivaiset 2,4 prosenttia.

Myös Ranskassa markkinaosuus on noussut 3,8 prosentista 5,7 prosenttiin. Hurjinta on markkinavalloitus Italiassa, jossa Windows Phonen markkinaosuus kasvoi  4,5 prosentista peräti 14 prosenttiin.

Kantarin kuluttajatutkimuksen johtaja Dominic Sunnebo kertoo, että Windowsin kasvu on tapahtunut erityisesti Android-alustaisten puhelinten kustannuksella, sillä 26 prosenttia uusista Windows-asiakkaista tuli vanhoista Android-puhelinten käyttäjistä. Vain 2 prosenttia iPhonen iOS-järjestelmän käyttäjistä siirtyi Windows-puhelimiin.

Windows ei kuitenkaan kasva kaikilla päämarkkinoilla. Saksassa markkinaosuus laski 5,8 prosentista 5,1 prosenttiin. Myös valtavilla USA:n markkinoilla kasvu oli vaisua, sillä markkinaosuus kasvoi vain 2,1 prosentista 3,2 prosenttiin. Toisen tutkimuslaitoksen, comScoren tilastojen mukaan Windows Phonen myynti laski USA:ssa 3,2 prosentista 3,1 prosenttiin.

Windows Phone Central –verkkolehden toimittaja Rich Edmonds kuitenkin huomauttaa, että Nokia tulee kasvattamaan Windows-puhelinten myyntiä Yhdysvalloissa viimeistään sitten kun Mobile World Congress –messuilla julkistetut Lumia 720 ja Lumia 520 saapuvat markkinoille. Lumia 520 on markkinoiden halvin Windows Phone, ja Edmonds arvioi sen olevan suosittu valinta useilla markkinoilla.

Kommentoi
Ylös
>