Raaka-aineet

Analyytikot uskovat, kullan hinta nousee jälleen

Uutistoimisto Bloombergin mukaan useat kullan hintaa seuraavat analyytikot uskovat kullan hinnan nousevat lähiaikoina.

Kullan arvo romahti 12.4. ja lopulta laskua tuli peräti 14 prosenttia, mikä on kovin lasku kahden päivän aikana sitten vuoden 1983. Romahdus pelästytti osan sijoittajista, sillä taustalla uskotaan olevan inflaatiopelkojen hellittäminen ja Kyproksen aikomukset myydä kultavarantojaan.

Mutta kullan hinnan romahdus saattaa houkutella pitkäaikaiset sijoittajat takaisin kultamarkkinoille, arvioi Adrian Day Asset Managementin johtaja Adrian Day Bloombergille. Dayn mukaan ne syyt, joiden takia kullan hinta on noussut viime vuosina, eivät ole hävinneet mihinkään. Löysä rahapolitiikka ja valuuttojen arvon heikentyminen ovat yhä tärkeitä syitä, jotka ajavat kullan hintaa ylöspäin.

Myös Venäjän ja Kazakstanin kultareservien kasvu tukee kullan kysyntää. Bloombergin mukaan näiden maiden kultareservit ovat kasvaneet jo kuuden kuukauden ajan. Kullan hinnan romahdus on saattanut houkutella erityisesti kehittyvien talouksien keskuspankit takaisin kasvattamaan kultareservejään.

Bloombergin haastattelemista analyytikoista 15 uskoo kullan hinnan nousevan lähiaikoina. Kullan hinnan laskuun uskoo 11 ja neutraaleja on kolme analyytikkoa.

Tunnettu raaka-ainesijoittaja Jim Rogers arvioi Bloombergille, että hän aloittaa kultaostot sitten kun kullan hinta romahtaa alle 1300 dollarin. Huhtikuun romahduksessa kullan hinta kävi lähes tuolla tasolla. Sen jälkeen hinta on tasaisesti noussut lähemmäs 1500 dollarin tasoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös