Yritysuutiset

Orion antoi positiivisen tulosvaroituksen

Orion aloittaa Bayerin kanssa yhteistyön eturauhassyöpähoidon kehittämisestä ja kaupallistamisesta. Sopimuksen ansiosta lääkeyhtiö nostaa tulosnäkymiään.

Lääkeyhtiö Orion parantaa 4.2.2014 annettua näkymäarviota vuodelle 2014. Yhtiö arvioi, että liikevoitto on vuoden 2013 tasolla (vuonna 2013 liikevoitto oli 268 miljoonaa euroa). Helmikuussa annetun aiemman arvion mukaan liikevoitto olisi laskenut hieman vuodesta 2013.

Myyntinäkymiään Orion ei muuttanut. Yhtiö arvioi edelleen että liikevaihto pysyy vuoden 2013 tasolla (vuonna 2013 liikevaihto oli 1 007 miljoonaa euroa).

Parantuneiden näkemysten taustalla on Orionin ja Bayerin aikaansaama sopimus uuden eturauhassyöpähoidon kehittämisestä ja kaupallistamisesta.

Bayer ja Orion aloittavat yhdessä vuoden 2014 kuluessa kliinisen Faasi III -tutkimuksen arvioidakseen edelleen uuden suun kautta otettavan androgeenireseptorin estäjän tehoa ja turvallisuutta potilailla, joilla on etäpesäkkeetön kastraatioresistentti eturauhassyöpä.

Sopimuksen mukaan Orion ja Bayer kehittävät yhdessä lääkettä ja Bayer ottaa vastattavakseen pääosan tulevista kehityskuluista. Bayer kaupallistaa tuotteen maailmanlaajuisesti, Orionilla on oikeus yhteismarkkinointiin Euroopassa ja Orion on oikeutettu saamaan merkittäviä rojalteja tuotteen myynnistä. Orion vastaa tuotteen valmistuksesta.

Sopimuksen ehtojen mukaan Orion saa 50 miljoonan euron allekirjoitusmaksun ja on oikeutettu saamaan Bayerilta tiettyjä onnistuneisiin kehitys-, teknologian siirto- ja kaupallistamisvaiheisiin liittyviä etappimaksuja sekä merkittäviä rojalteja tulevasta myynnistä.

Orion käyttää merkittävän osan allekirjoitusmaksusta kuluvan vuoden aikana rahoittaakseen Faasi III -tutkimusta, joka alkaa tänä vuonna

”Uskon, että yhdessä Bayerin kanssa olemme Orionissa jälleen saavuttaneet yhteistyömallin, joka hyödyttää kaikkia osapuolia parhaalla mahdollisella tavalla”, toteaa Orionin tutkimus- ja kehitysjohtaja Reijo Salonen.

Salosen mukaan Bayer on viime aikoina omistautunut uusien syöpähoitojen kehittämiseen etenkin eturauhassyövän alueella.

Eturauhassyöpä on toiseksi yleisin syöpä miehillä maailmanlaajuisesti.

Kommentoi
Ylös
>