Osakeanalyysit

Oksaharju: Nokian Renkaat nyt pörssin paras osake

Lähde: Nokian Renkaat Oyj.

Lähde: Nokian Renkaat Oyj.

Rengasyhtiöllä on takanaan loistelias osinkohistoria ja hyvät tuloksen kasvuedellytykset lähivuosina. Sijoituskirjailija Jukka Oksaharjun mukaan rengasyhtiö on tällä hetkellä erittäin houkutteleva sijoituskohde.

Rengasyhtiön osakekurssi on laskenut Venäjä-huolien vuoksi 20 prosenttia viime syksyn huipuistaan, ja sen seurauksena efektiivinen osinkotuotto on noussut lähes 5 prosenttiin, Oksaharju muistuttaa Nordnetblogin artikkelissaan.

Osinkosijoittajalle rengasyhtiö on pystynyt tarjoamaan jatkuvasti kasvavia osinkoja.

”Nokian Renkaat maksoi vuonna 2000 osakekohtaista osinkoa 0,07 euroa. Tänä keväänä osinkosumma oli osaketta kohden jo 1,45 euroa. Lukuja vertaamalla yhtiön osinkopotti on 2000-luvulla yli 20-kertaistunut, Oksaharju toteaa.

Yhtiön osingonjakosuhde on noussut viime vuosina selvästi. Osingonjakosuhteen noston seurauksena rengasyhtiön päättyneen kevään lähes 5 prosentin efektiivinen osinkotuotto on Oksaharjun mukaan “hieman hatarammalla pohjalla” kuin aiempina vuosina maksetut osakekohtaiset osingot.

Jatkossa osinkojen kasvu voikin Oksaharjun mielestä perustua vain nettotuloksen kasvuun, ei enää osingonjakosuhteen kasvuun.

Nettotuloksen kasvulle on Oksaharjun mukaan tulevina vuosina olemassa kuitenkin hyvät edellytykset.

Rengasyhtiön kappalemääräinen myynti kasvoi alkuvuonna kaikilla markkina-alueilla. ”Kuin kirsikaksi kakun päälle markkinaosuudet nousivat erityisesti Venäjällä ja Pohjoismaissa, mikä tarjoaa hyvää vipuvartta siinä vaiheessa, kun tuuli kääntyy aikanaan myötäiseksi”, Oksaharju päättelee.

Oksaharju muistuttaa myös, että Nokian Renkaat on rakentanut kaikessa hiljaisuudessa uutta kasvualustaa Keski-Eurooppaan. Yhtiö on vallannut viime vuonnakin useilta eri maantieteellisiltä markkinoilta useita prosenttiyksikköjä markkinaosuutta.

Lisäksi Pietariin valmistuu lähiaikoina lisää tuotantokapasiteettia, jonka ansiosta valmistusmäärät nousevat jopa 50 prosenttia.  Lähivuosina yhtiön ei tarvitse siten tarvitse tehdä massiivisia investointeja lisäkapasiteettiin, mikä mahdollistaa osinkojen maksun vapaasta kassavirrasta.

Tällä hetkellä Nokian Renkaat on Oksaharjun mukaan houkutteleva sijoituskohde.

”Yhtiöllä on merkittävä pitkän aikavälin kasvupotentiaali, nettovelaton tase, hyvä kasvun ja kannattavuuden track record, laadukkaat vahvan tavaramerkin tuotteet, 35–40 prosentin markkinaosuus ydinmarkkinoillaan ja historiassa toimivaksi osoitettu liiketoimintamalli.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös