Indikaattorit

Kuluttajien luottamus edelleen alavireistä

Tilastokeskuksen ylläpitämässä kuluttajien luottamusindikaattorissa ei lokakuussa tapahtunut oleellista muutosta parempaan.

Kuluttajien luottamusindikaattori oli lokakuussa 0,4, kun se syyskuussa oli -0,7 ja elokuussa 2,2. Vuosi sitten lokakuussa luottamusindikaattori sai arvon 3,8. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 11,9. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1. – 17. lokakuuta 1 266 Suomessa asuvaa henkilöä.

Tilastokeskuksen mukaan lokakuussa kuluttajien luottamusindikaattorin neljästä osatekijästä odotukset Suomen taloudesta paranivat hieman syyskuuhun verrattuna. Luottamusindikaattorin muissa osatekijöissä ei tapahtunut olennaisia muutoksia. Näkemykset kotitalouden säästämismahdollisuuksista pysyivät kohtalaisina.

Kuluttajien luottamusindikaattori. Lähde: Tilastokeskus

Kuluttajien luottamusindikaattori. Lähde: Tilastokeskus

Arviot maan yleisestä taloudesta olivat edelleen synkät ja omasta taloudesta varovaiset.

Lokakuussa 21 prosenttia kuluttajista uskoi, että Suomen taloustilanne paranee seuraavan vuoden aikana. Kuluttajista 35 prosenttia puolestaan arvioi maamme talouden huononevan. Vastaavat osuudet olivat syyskuussa 17 ja 42 prosenttia ja vuosi sitten 30 ja 31 prosenttia.

Oman taloutensa kohentumiseen luotti lokakuussa 22 prosenttia kuluttajista ja 14 prosenttia pelkäsi taloutensa huononevan vuoden kuluessa. Vuosi sitten lokakuussa vastaavat osuudet olivat 25 ja 14 prosenttia.

Kuluttajat eivät usko työllisyystilanteen parantumiseen. Kuluttajista 9 prosenttia odotti lokakuussa, että työttömyys vähenee Suomessa seuraavan vuoden aikana, ja 68 prosenttia arvioi työttömyyden lisääntyvän. Vastaavat osuudet olivat vuosi sitten 12 ja 60 prosenttia.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös