Asunnot ja kiinteistöt

Asuntojen hinnoissa jatkossa entistä suurempaa hajontaa

Tulevaisuudessa asuntojen hintahajonta kasvaa, väittää LähiTapiola.

Asuntomarkkinat koostuvat yhden kokonaisuuden sijaan lukuisista osamarkkinoista, joilla hintakehitys voi kulkea eri suuntiin niin alueellisesti, asuntokannan kunnon kuin muidenkin ominaisuuksien suhteen, toteaa LähiTapiola artikkelissaan.

LähiTapiolan mukaan tulevaisuudessa näiden tekijöiden ansiosta nähtäneen aiempaa suurempaa hintahajontaa ja esimerkiksi korjausvelka näkyy lähivuosina entistä selkeämmin asuntojen hinnoissa myös kysytyillä ja houkuttelevilla alueilla.

Samalla kuitenkin taantuvilla paikkakunnilla ostajien löytäminen on haasteellista, vaikka asunnon sijainnissa tai kunnossa ei olisikaan moitittavaa.

Pääkaupunkiseudullakin voidaan jo havaita merkkejä tällaisesta hintojen eriytymisestä. “Esimerkiksi Helsingin keskustassa vanhojen kerrostaloyksiöiden hinnat ovat kehittyneet eri tavalla kuin laitakaupungilla”, LähiTapiola toteaa.

Lähivuosien aikana asuntomarkkinoiden jako myös hyväkuntoisiin ja korjausvelkaa sisältäviin asuntoihin tulee korostumaan, LähiTapiola ennustaa. “Tämä johtuu muiden muassa siitä, että asunnon ostajien tietoisuus korjausvelasta on kasvanut, Suomen pääosin 1960–80-luvulla rakennettua asuntokantaa odottavat isot korjaukset lähivuosina ja pankit kiinnittävät lainapäätöksissään aiempaa enemmän huomiota korjausvelkaan.”

“Vaikka Suomessa on tapahtunut laajaa muuttoliikettä aiemminkin, ei asuntojen hintakehitys ole koskaan eriytynyt näin voimakkaasti”, toteaa LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon toimitusjohtaja Vesa Immonen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös