Makrotalous

Tällainen on EKP:n jättimäinen elvytysohjelma

EKP:n pääjohtaja Mario Draghi on vastikään kertonut yksityiskohtia ensi viikolla alkavasta ennen näkemättömän suuresta velkakirjojen osto-ohjelmasta.

Historiallisesta elvytysohjelmasta tiedotettiin jo tammikuussa, mutta tänään keskuspankki kertoi odotettuja yksityiskohtia ohjelmasta.

Keskuspankki aloittaa peräti yli 1000 miljardin euron elvytysostot maanantaina 9. maaliskuuta. Velkakirjojen osto-ohjelma kestää 19 kuukautta tai niin kauan, että euroalueen inflaatio on noussut riittävästi.

EKP ei toistaiseksi osta Kreikan eikä Kyproksen velkakirjoja. Keskuspankki ei myöskään osta velkakirjoja, joiden korko on alle talletuskoron.

Elvytyksellä keskuspankki taistelee deflaatiota vastaan. Keskuspankin mukaan inflaatio on lähikuukausina alhainen tai jopa negatiivinen. Negatiivinen inflaatio tarkoittaisi juuri deflaatiota. Hintojen nousua painaa alaspäin ennen kaikkea öljyn hinnan halventuminen.

Massiivisella velkakirjojen osto-ohjelmalla on suuri merkitys sijoittajien kannalta. Velkakirjojen osto-ohjelma luo paineita velkakirjojen tuottojen laskulle niiden kysynnän lisääntyessä. Välillisesti osto-ohjelma saattaa tukea osakemarkkinoita, jos osakkeille vaihtoehtoisten korkosijoitusten tuotot laskevat osto-ohjelman vuoksi.

Osto-ohjelma luo myös paineita euron vaihtokurssin heikentymiselle entisestään, mikä saattaa tukea euroalueen vientiyhtiöiden tulosnäkymiä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös