Markkinakommentit

Piensijoittajat eivät usko enää kurssinousuun

Piensijoittajat kevensivät osakepainoaan helmikuun aikana hirmuisin, jopa yli puolen miljardin euron nettomyynnein, toteaa Nordnet.

Nordnet kertoo tiedotteessaan, että yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, FIM, Nordea, Pohjola, UB) kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto nousi helmikuussa 8,4 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Helsingin pörssin yhteenlaskettu vaihto kasvoi vuodentakaisesta helmikuusta 10,5 prosenttia. Online-välittäjien kauppamäärät nousivat edelliskuukaudesta 10,1 prosenttia, mutta koko pörssin osalta kauppamäärät kasvoivat ainoastaan 0,3 prosenttia.

Edellisvuoden vertailukauteen nähden koko pörssin kauppamäärät kasvoivat 13,0 prosenttia, mutta yksityissijoittajien kauppoja toteutettiin jopa 39,7 prosenttia enemmän. Koko pörssin kauppamäärät laskivat tammikuusta 4,7 prosenttia, mutta yksityissijoittajien osalta kasvua oli 4,8 prosenttia.

”Euroopan keskuspankin elvytysilmoitus on alkuvuoden aikana valunut osakekursseihin täydellä painollaan jo ennen varsinaisten elvytystoimien aloittamista. Piensijoittajat näkevät arjessaan yhtiöiden mittavat tehostamistoimet ja tuloskaudella jo kymmenettä vuosineljännestä putkeen laskeneen liikevaihtouran”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

Odenwallin mukaan epäsuhta yleisen kurssikehityksen ja reaalitalouden kanssa työntää väkeä myyntilaidalle tavalla, joka nähtiin viimeksi finanssikriisissä. Helmikuussa nettomyynnit ylsivät 521 miljoonaan euroon.

Tammikuussa online-välittäjien nettomääräisesti ostetuin osake oli Fortum. Nettomyydyin oli Nokia.

Kommentoi
Ylös
>