Sijoitusideat

Tässä houkuttelevimmat osinkoyhtiöt Tukholman pörssistä

Nordean mukaan pohjoismaisittain laajimman osakevalikoiman tarjoaa Tukholman pörssi, josta löytyy myös joukko kiinnostavaa täydennystä osinkosalkkuun.

Nordea listasi markkinakommenteissaan naapurimaasta houkuttelevia osinkopoimintoja, joissa yhdistyy korkea osinkotuotto, vakaa osinkohistoria sekä suotuisa tulevien vuosien osinkonäkymä.

Swedbank

Nordea odottaa Swedbankin osinkotuoton odotetaan ylittävän 6 prosenttia, sillä yhtiöllä on edelleen edellytyksiä voitonjaon kasvattamiseen vahvan taseensa myötä. ”Alkuvuoden vaisun kurssikehityksen myötä myös osakkeen tulosperusteinen arvostus on jäänyt kilpailijoistaan jälkeen”, Nordea toteaa.

NCC

Rakennusyhtiö on jakanut viimeisen 10 vuoden aikana yhteensä 118 kruunua osinkoja osaketta kohden, mikä on lähes puolet osakkeen nykykurssista, Nordea laskee. Pankki odottaa yhtiön voitonjaon kasvavan edelleen yhtiön vahvana jatkuneen tuloskunnon sekä maltillisten pääomatarpeiden takia.

SEB

Pankkikonserni korotti osinkoaan jo kuudetta vuotta putkeen ja saman menon odotetaan jatkuvan. ”Euroopan vakavaraisimpiin pankkeihin lukeutuva SEB on kovassa tuloskunnossa, minkä myötä osinkoon odotetaan yli 10 %:n korotusta. Ennustetulla 5,25 kruunun osingolla SEB:n osinkotuotoksi tulee reilut 5 %”, Nordea ennustaa

Holmen

Metsäyhtiö Holmen on Nordean mukaan korottanut viime vuosina osinkoaan ja yhtiön odotetaan nostavan voitonjakoaan vuodelta 2015 lähes kymmenyksellä viime kevääseen verrattuna. Holmen tuottaa painopaperia, kartonkia ja sahatavaraa, mutta yhtiöllä on myös mittavat metsä- ja energiaomistukset. ”Kotimaisten yhtiöiden tavoin tuoteryhmistä suotuisin kysyntänäkymä on tällä hetkellä kartongeissa”, Nordea toteaa.

Nolato

Teollisuudelle ja lääkeyhtiöille erilaisia muoviosia valmistava Nolato nousee Nordean mukaan kiinnostavana ruotsalaisyhtiönä esiin myös osinkovinkkelistä. ”Yhtiön voitonjakohistoria on ollut sekä vakaata että kasvavaa. Lisäksi vuosina 2010-2014 yhtiö jakoi joka vuosi myös ylimääräistä osinkoa. Ensi kevään ennustetulla 8,50 kruunun osingolla osinkotuotto on 4,5 %, mutta voitonjakoennuste saattaa vielä hyvinkin osoittautua turhan varovaiseksi.”

AstraZeneca

Lääkeyhtiö on vakaan ja vahvan kassavirtansa turvin lukeutunut jo vuosia Tukholman pörssin osinkoaateliin. Nordean mukaan AstraZenecan velkaisuusaste suhteessa tuloskuntoon on varsin matala, mikä antaa luvan odottaa vahvoja osinkoja myös jatkossa. Yhtiö panostaa entistä enemmän tutkimus- ja kehitystoimintaan, mikä rajoittaa voitonjakoa, mutta on myönteistä yhtiön pitkän aikavälin näkymien kannalta. Etenkin yhtiön syöpälääketutkimus näyttää lupaavalta. Nordean mukaan dollarin vahvistuminen nostaa kruunumääräistä osinkoa nykykursseilla jopa 20 prosenttia viime keväästä.

Castellum

Kiinteistösijoittaja Castellum nousee Nordean mukaan ruotsalaisten osingonkasvattajien paalupaikalle, sillä yhtiö on korottanut voitonjakoaan jo 17 vuotta putkeen. ”Ensi vuonna osingon ennustetaan nousevan reiluun 4,8 kruunuun osakkeelta, mikä tarkoittaa hieman yli 4 %:n osinkotuottoa.” Luonteeltaan vakaan kiinteistöyhtiön osinkonäkymää voi myös pitää melko turvallisena.

Klövern

Myös kiinteistösijoitusyhtiö Klövernin voitonjakohistoria on Nordean mukaan omistajaystävällinen, sillä yhtiö on lähes kaksinkertaistanut osinkonsa vuoden 2008 jälkeen. ”Klövern on kiinteistöomistusten pinta-alalla mitattuna länsinaapurin toiseksi suurin kiinteistösijoittaja. Yhtiön sijoitukset ovat painottuneet toimistokiinteistöihin ja noin puolet sijoituksista on Tukholman alueella. Klövernin osinkotuoton odotetaan nousevan 4,8 %:iin.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös