Rahastotietoa

BlackRock lanseeraa valuuttasuojatun eurooppalaisiin osakkeisiin sijoittavan ETF:n

BlackRock tuo markkinoille ETF:n, joka sijoittaa suuren ja keskisuuren markkina-arvon yhtiöiden osakkeisiin. Nämä yhtiöt ovat kehittyneistä Euroopan talous- ja rahaliiton maista. Rahasto on valuuttasuojattu.

iShares MSCI EMU USD Hedged UCITS ETF (EMUU) seuraa indeksiä, johon sisältyy noin 240 osaketta kymmenestä kehittyneestä maasta Euroopan talous- ja rahaliitossa. Euron arvon vaihtelujen vaikutusta kokonaistuottoon vähennetään käyttämällä dollarisuojausta. Rahasto on fyysisesti replikoiva, ja sen kulusuhde on 38 peruspistettä.

Rahasto on iSharesin ensimmäinen dollarisuojattu eurooppalainen osakerahasto ja nostaa valuuttasuojattujen rahastojen määrän Euroopassa 14:ään.

“Monet sijoittajat ovat kiinnostuneita eurooppalaisista osakkeista, mutta haluavat uusia tapoja sijoittaa riskiä halliten. Euroopassa osakkeiden arvostukset ovat houkuttelevia verrattuna Yhdysvaltoihin”, sanoo BlackRockin iSharesin EMEA-alueen tuotekehitysjohtaja Tom Fekete.

BlackRockin toukokuisen ETP Landscape raportin mukaan paneurooppalaiset osake-ETF:t ovat olleet yksi alan suosituimmista omaisuuslajeista tänä vuonna. Niihin on virrannut 42,1 miljardia dollaria uusia varoja vuoden ensimmäisen viiden kuukauden aikana. Kaikkiaan eurooppalaisiin osake-ETF:iin on sijoitettu 254 miljardia dollaria (tilanne toukokuun lopussa).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös