Yritysuutiset

Facebook aikoo laajentua musiikkipalveluihin

Facebook-osake-072015

Facebookin osakkeeseen on ladattu huikeat kasvuodotukset. Yksi keino vastata sijoittajien huutoon on mahdollinen musiikin suoratoistopalvelu.

Facebook on aloittanut keskustelut Sony Music Entertainmentin, Universal Music Groupin ja Warner Music Groupin kanssa kiinnostuksestaan musiikkipalveluihin.

Useat lähteet kertoivat asiasta verkkolehti Vergelle keskiviikkona. Vielä ei ole kuitenkaan tiedossa, millaista musiikkipalvelua Facebook suunnittelee. Vergen mukaan palvelu saattaa olla Spotifyn tyylinen musiikin suoratoistopalvelu.

Miksi Facebook haluaisi tuoda musiikkipalvelut Facebookiin? Vergen vastaus on selvä: sitouttaminen. Facebookia käytetään Yhdysvalloissa jo nyt keskimäärin peräti 40 minuuttia päivässä. Käyttöaika saattaisi lisääntyä dramaattisesti jos Facebookissa olisi jonkinlainen musiikkipalvelu.

Vergen mukaan Facebookin kiinnostusta musiikkipalveluihin lisäännee se tosiasia että muilla IT-jäteillä, kuten Amazonilla, Applella, Googlella ja Microsoftilla on jo omat musiikkipalvelunsa. Facebookin etuna on sen valtaisa käyttäjämäärä. Sillä on peräti 1,4 miljardilla käyttäjää, joten se pystyisi todennäköisesti houkuttelemaan suuret käyttäjämäärät myös uudelle musiikkipalvelulle.

Facebookin menestys on näkynyt viime kuukausina pörssissä. Yhtiön markkina-arvo on noussut vuoden aikana lähes 32 prosenttia. Facebook-osakkeen arvostustaso on päätähuimaavan korkea, P/E-kerroin on 87.

Korkeasta arvostustasostaan huolimatta analyytikot uskovat yhtiöön. Reutersin tietokannan mukaan peräti 20 analyytikkoa kaikkiaan 49 analyytikosta antaa Facebookille “Osta”-suosituksen ja 24 analyytikkoa antaa “Lisää”-suosituksen.

Toki yhtiö on jo osoittanutkin tuloskuntonsa. Viimeisen viiden vuoden ajalta laskettu keskimääräinen vuosittainen osakekohtaisen tuloksen kasvu on ollut huikeat 80 prosenttia.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös