Kumppaniblogit

Osakkeet vastaan rahastosijoittaminen

Perinteinen suomalainen sijoittaja valitsee usein osakkeet rahastojen asemasta, koska uskoo niiden tuottojen olevat rahastoja paremmat.

Toinen syy on kivijalkapankkien rahastokaupasta perimät korkeat kulut. Riskit suorassa osakesijoittamisessa ovat kuitenkin isommat kuin hyvin hallitussa rahastosijoittamisessa. Kilpailu on painanut osakkeiden hallintokulut lähelle nollaa, jota kuluista tarkat sijoittajat helposti yliarvostavat.

Vaihtoehtojen määrä on viime vuosina lisääntynyt nopeasti indeksiosuuksien kaupan (ETF-tuotteiden) kasvaessa. Niiden hallintokulut ovat tuotteesta riippuen hyvin edulliset. Kilpailutilanne perinteisiin rahastoihin nähden on kääntymässä ETF:in eduksi. Niinpä sijoitusten ”hajauttamisella” hankitulla lisäturvalla ei käytännössä ole enää merkittävää lisäkustannusta.

ETF-salkun rakentaminen onnistuu varsin hyvin, jos vain on perillä rahastojen valintaan liittyvistä perusasioista sekä hallitsee edes jonkin verran englanninkielisiä termejä.  Tähän saumaan olen kirjoittanut e-kirjan, jolla sijoittaja pääsee mukaan rahastomaailmaan kotonaan netin ääressä, vaikka ei olisi minkäänlaisia aiempia kokemuksia rahastosijoittamisesta.

Tekemällä oppii parhaiten – jopa sijoittamaankin!

Helposti ja turvallisesti pääsee perehtymään rahastosijoittamisen maailmaan esimerkiksi sähköiseen muotoon laaditun ohjeiston avulla, jonka olen koonnut kirjaan nimellä  Löytöretki rahastomaailmaan. Sen avulla oppii omakohtaisesti sijoittamaan rahastoihin järkevästi.

Kirja johdattaa lukijan kädestä pitäen rahastojen kiinnostavaan maailmaan.  Ohjeita pystyy hyödyntämään sijoittamisen arjen työkaluina tekemällä e-kirjan havainnolliset esimerkkiharjoitukset. Kirjassa on runsaat 20 arvokasta löytöä ja noin 30 vinkkiä suoraan tiedon lähteille. Tekemällä oppien rahastosijoittamisen monet ulottuvuudet avautuvat niillekin, joille asia tuntuu vielä oudolta ja uudelta. Tämä on ainoa toimiva metodi oppia ajattelemaan riittävän monipuolisesti ja itsenäisesti sijoittamisesta.

Käytännönläheinen e-kirja toimii myös vuorovaikutteisena sähköisenä harjoituskenttänä, sillä sen lukeneet ja esimerkit kokeilleet voivat olla yhteydessä tekijään sähköpostilla. Kirjassa esitetään rahastosijoittamisen käytännöt niin, että erityisesti kustannustietoisuus on otettu huomioon sijoittajan – ei pankkiirien – näkökulmasta. Toinen näkökulma on globaali ajattelumalli, jonka puitteissa esitetään mielenkiintoisia ja kustannustehokkaita rahastosalkkuja lukijan pohdittaviksi.

Sijoittaminen on etsimistä, puurtamista ja riskinottoa, mutta parhaimmillaan myös iloista löytämistä. Löytyykö sinulta riittävästi pitkäjännitteisyyttä ja rohkeutta lähteä tälle mielenkiintoiselle, tunnollisen kulkijan palkitsevalle matkalle.

Sijoitusmaailmassa kannattaa viljellä harkintaa, mutta aikailukin voi tulla kalliiksi. Matkaan kannattaa lähteä nyt heti, kun tarjolla on luotettava opas.

Kirjan hinta on 35,50 € – ensimmäinen hyvä vihje sijoittajalle – ja sen hankinnan kuitti kannattaa säilyttää, koska kirjan kulu kelpaa verotukseen hankintavuodelta pääomatulon hankintamenona. Luettuasi kirjan, voi ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen, jos tarvitsee lisää opastusta rahastosijoittamisen aloitusta varten. Kirja on tarkoitettu itseopiskelijoille Suomessa.

Kirja löytyy Elisa kirjan listoilta osoitteesta: http://kirja.elisa.fi/ekirja/loytoretki-rahastomaailmaan

tapio.haavisto@siop.fi

banneri-SIOP-oikotie-osaajaksi

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös