Markkinakommentit

Taaleritehdas: Kehittyvien markkinoiden riskit vähentyneet

Taaleritehdas ylipainottaa kuitenkin euroalueen markkinoita.

Kesän ja syksyn aikana kohonneet kehittyvien markkinoiden pelot vaikuttavat rauhoittuneen, arvioi Taaleritehtaan sijoitustoimintojen johtaja Samuli Lang.

Langin mukaan syyskuun lopun jälkeen valuutat ovat keskimäärin vahvistuneet Yhdysvaltojen dollaria vastaan, negatiiviset pääomavirrat ovat tasaantuneet ja riskipreemiot ovat kaventuneet.

Samaan aikaan myös Kiinasta on saatu hieman parempaa talousdataa. ”Asuntojen vuosittainen myynnin kasvu on ollut nousussa ja kauppahinnat ovat hieman kohonneet. Myös rahan määrää taloudessa kuvastavat mittarit osoittavat Keskuspankin kevyemmän rahapolitiikan tuottavan tuloksia”, Lang toteaa Taaleritehtaan markkinakatsauksessa.

Langin mukaan kehittyviin talouksiin liittyvät riskit ovat ainakin väliaikaisesti alentuneet ja tiedotusvälineiden fokus on siirtynyt muihin asioihin. ”Tämä parantaa sijoittajien riksinottohalukkuutta ja tukee osakemarkkinoiden kehitystä laajemminkin.”

Kehittyvien markkinoiden tilanteen parantumisesta huolimatta Taaleritehdas liputtaa nyt euroalueen puolesta.

”Ylipainotamme kuitenkin edelleen euroalueen markkinoita. Suhteelliset hinnoittelukertoimet ovat alimmillaan vuosiin ja Keskuspankkien rahapolitiikat ovat erkaantumassa toisistaan. Yhdysvalloissa keskuspankki on siirtämässä viritystään kireämpään suuntaan, kun EKP jatkaa elvyttävää rahapolitiikkaansa vielä pitkään”, Lang toteaa.

Kommentoi
Ylös
>