Osakeanalyysit

Front listasi halvimmat ja kalleimmat osakemarkkinat

Kehittyvien talouksien osakemarkkinoiden arvostuskertoimet ovat reippaasti kehittyneitä maita alhaisemmat.

Front laski eri maiden osakemarkkinoiden eteenpäin katsovat P/E-kertoimet, eli osakemarkkinoiden markkina-arvot suhteutettiin tämän hetken vuoden 2016 tulosennusteisiin.

Kehittyvien talouksien osakkeet ovat selvästi edullisemmin arvostettuja kuin kehittyneiden talouksien osakkeet viime vuonna tapahtuneen kurssilaskun seurauksena.

Kehittyvien maiden keskimääräinen eteenpäin katsova P/E-kerroin on tällä hetkellä 10,6, kun se kehittyneissä maissa se on 14,9.

Esimerkiksi vuonna 2012 ero kehittyvien ja kehittyneiden maiden välillä oli selvästi pienempi. Tuolloin kehittyvien maiden P/E-kerroin oli 9,7 ja kehittyneiden maiden P/E-kerroin oli 11,7.

Kehittyvien maiden osakkeet nyt silti kokonaisuudessa alipainossa Frontin sijoitusstrategiassa.

”Ainoa EM-maa, jonka painoa kasvatettiin viime vuonna, oli Intia, jota lisättiin tuntuvasti toukokuussa. Osakestrategia painottaa niitä EM-maita, joissa talouksien tasapaino on hyvä ja kasvunäkymät vahvat”, Frontin Ari Aaltonen toteaa varainhoitoyhtiön strategiakatsauksessa.

Talouden tasapainon ja kasvunäkymien painotuksesta johtuen kehittyvillä markkinoilla tämä merkitsee Aasian maiden huomattavaa ylipainotusta.

”Tuntuvimmat alipainotukset koskevat tällä hetkellä Latinalaista Amerikkaa, öljyntuottajamaita, Afrikkaa sekä itäistä Keski-Eurooppaa”, Aaltonen toteaa.

Kehittyneiden maiden pörssien arvostustasot eivät juurikaan poikkea toisistaan.

Frontin osakestrategian päälinja on painottaa defensiivisiä maita ja toimialoja. Kehittyneiden maiden osalta tämä tarkoittaa tällä hetkellä Sveitsin, Ison-Britannian sekä Japanin ylipainotusta, Aaltonen linjaa.

Euroalue – Suomi mukaan lukien – ovat Frontin strategiassa alipainossa, kuten myös Pohjoismaat. Yhdysvallat on likimain neutraalipainossa.

Suomen osakemarkkinoiden arvostus ei juurikaan poikkea muiden kehittyneiden maiden arvostuksista. Suomen osakemarkkinoiden arvostuskerroin on selvästi korkeampi kuin esimerkiksi vuonna 2012, jolloin Frontin laskema P/E-kerroin oli 12,2. Tällä hetkellä Suomen P/E-kerroin on 15,6.

Halvimmat pörssit: Arvostuskertoimia eri maiden pörsseissä (eteenpäin katsova P/E-kerroin, tammikuu 2016):

MaaP/E-kerroin
Venäjä4,8
Kiina (HSCEI)6,1
Turkki8,1
Brasilia9,3
Etelä-Korea10
Argentiina10,3

 

Kalleimmat pörssit: Arvostuskertoimia eri maiden pörsseissä (eteenpäin katsova P/E-kerroin, tammikuu 2016):

MaaP/E-kerroin
Kreikka18,3
Tanska18,1
Meksiko17,3
Intia16,7
Japani15,9
Etelä-Afrikka15,7

 

Katso Frontin strategiakatsaus kokonaisuudessaan tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös