Markkinakommentit

Työeläkeyhtiö odottaa jyrkkiä liikkeitä sijoitusmarkkinoilla

volatiliteetti

Työeläkeyhtiö Varma odottaa epävarmuuden jatkuvan taloudellisessa toimintaympäristössä.

Viime vuonna pääomamarkkinoilla koettiin poikkeuksellisen suuria markkinaliikkeitä sekä osakkeissa että korkosijoituksissa, Varma toteaa vuoden 2015 toimintakertomuksessaan.

”Pääomamarkkinoiden liikkeitä siivittivät keskuspankkien rahapoliittiset toimet sekä huolet Kreikan talouden tilasta sekä Kiinan talouskasvun kestävyydestä.”

Varman mukaan Jyrkkiä liikkeitä on odotettavissa markkinoilla talousvuoden 2016 kuluessa, kuten alkuvuosi on osoittanut.

”Keskuspankit toimivat nyt eri tahtiin. Yhdysvalloissa keskuspankki Fed jatkaa rahapolitiikkansa normalisointia talouden elpyessä”, Varma toteaa.

Eläkeyhtiön mukaan Euroopan keskuspankki on kuitenkin sitoutunut jatkamaan elvyttävää rahapolitiikkaansa, mikä tukee eurotalouden elpymistä.

Varman mukaan EKP saattaa tuoda tuskallisen pitkään taantumasta kärsineelle Suomelle helpotusta talousongelmiin.

”Mikäli talouskasvu Euroopassa jatkuu odotetusti, voidaan investointien odottaa kasvavan. Tämän pitäisi viimein tukea Suomen viennin virkoamista. Suomi on pienenä avotaloutena riippuvainen maailmankaupasta ja viennin piristymisen oletetaan elvyttävän myös talouskasvua.”

Suomen hintakilpailukyky on heikko, sillä kustannustaso ei ole joustanut. ”Yhteiskunnassa jaetaan laajasti ymmärrys ongelmien luonteesta ja mittakaavasta, mutta ratkaisujen tekeminen kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi on ollut vaikeaa”, Varma toteaa.

Varma uskoo korkotason säilyvän matalalla pitkään. Sijoitusmarkkinoilla on kuitenkin turbulenssia luvassa. ”Kun markkinoilla on odotettavissa yllättäviä ja voimakkaita liikkeitä, tukee taitava riskienhallinta tuottavaa ja turvaavaa eläkevarojen sijoittamista. Eläkesijoittajalle vahva vakavaraisuus on merkittävä etu volatiilissa markkinaympäristössä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös