Makrotalous

Sijoittajat odottavat EKP:lta lisäelvytystä

Markkinaodotukset ovat muuttuneet hämmästyttävän nopeasti, arvioi Mandatum Life.

Viime vuoden viimeisen kvartaalin tulosraportointi on alkanut jotakuinkin odotusten mukaisena, mutta tämän vuoden tuloskasvuodotuksia on laskettu sekä USA:ssa että Euroopassa, toteaa Mandatum Lifen salkunhoitaja Matias Rundgren.

”Osakekurssit ovat olleet kovassa paineessa. On kiinnostavaa nähdä, reagoivatko keskuspankit lisäelvyttämällä. Markkinat tuntuvat sitä odottavan”, Rundgren jatkaa.

Markkinat odottavat EKP:n laskevan liikepankkien keskuspankkitalletuskorkoa entisestään -0,3 prosentista, toteaa puolestaan Mandatum Lifen salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen. Laskua odotetaan jopa -0,4 tai -0,5 prosenttiin, ja koko lyhyt riskitön korko on tukevasti miinuksella.

Markkinaodotukset ovat muuttuneet hämmästyttävän nopeasti, ja se näkyy vahvana liikkeenä korkomarkkinoilla.

Jos inflaatio-odotukset eivät käänny paremmaksi, EKP:n viimeisiä oljenkorsia voisi Lehtosen mukaan olla tase-elvytysohjelman laajentaminen tai täysin uusien elvytystoimien lisääminen työkalupakkiin.

”Uudet, merkittävät elvytystoimet voisivat olla todella epätavanomaisia. Ongelmaksi voi muodostua myös, että jossain vaiheessa valtionlainoja ei ole enää enempää ostettavaksi”, Lehtonen sanoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös