Sijoitusideat

FIM listasi pohjoismaiset osakesuosikit

Norja-pohjoismaat-032016

Kuten kotimaistenkin osakevalintojen kohdalla, FIM painottaa myös pohjoismaisissa osakkeissa laadukkaita osinkoyhtiöitä.

FIM:n mukaan pohjoismaisten osakkeiden mediaani P/E -kerroin on hieman korkeampi kuin suomalaisosakkeiden TOP 10 ryhmän eli noin 14,1. EV/EBIT -kertoimella tarkasteltuna arvostus on mediaanina 13,7 ja osinkotuotto 3,5 prosenttia.

”Matalat korkotuotot tekevät hyvää osinkotuottoa tarjoavista osakkeista mielenkiintoisia. Pitkät korot ovat laskeneet alkuvuonna, joten tämä tekijä on edelleen vahvistunut alkuvuoden aikana samanaikaisesti kun osinkoesitykset ovat olleet lähellä odotuksia”, sijoituspalveluyhtiö toteaa sijoitussuosituksissaan.

FIM:n mukaan talouskasvun ollessa ”normaalia” hitaampaa johtaa yritysten näkökulmasta varovaisiin kasvuinvestointeihin ja sitä kautta matalampaan investointisuhteeseen (investoinnit suhteessa tulokseen) ja vastaavasti korkeampaan osinkosuhteeseen (osinko suhteessa tulokseen).

Osinkojen laatua FIM on arvioinut osinkotuoton lisäksi osingonjakosuhteella, velkaantuneisuudella, tuloksen vakaudella sekä osinkojen kasvuennusteella.

FIM:n osakevalinnat perustuvat viiteen kriteeriin: tekniseen kuvaan, arvostuskertoimiin, analyytikoiden suosituksiin, tulosyllätyksiin ja ns. teemoihin.

Pohjoismaisista TOP10-osakesuosikeista norjalainen finanssikonserni DNB saa erityisen hyvät pisteet sekä osinkojen laadusta että osinkotuotosta.

FIM:n pohjoismaiset osakesuosikit ovat tässä:

AstraZeneca

Yhtiö on ruotsalainen lääkeyhtiö. Pisteet tulivat Teknisestä kuvasta (30 päivän liukuva keskiarvo) ja Teemoista (pieni altistus kehittyville markkinoille sekä kuluttajavetoinen loppukysyntä).

DNB

DNB on Norjan suurin finanssikonserni, jonka toiminnat kattavat pankkipalvelut ja vakuutuspalvelut niin yksityisille kuin yrityksille Pohjoismaissa. Osake sai pisteitä Teemoista (pieni altistus kehittyville markkinoille, hyvä tuotto/riski suhde sekä hyvä osinkojen laatu).

GN Store Nord

Tanskalaisyhtiö suunnittelee ja valmistaa kuulolaitteita sekä hands-free telekommunikaatiokuulokkeita. Osake sai pisteitä Teemoista (suhdannekello, ei kehittyvillä markkinoilla, hyvä tuotto/riski, osinkojen laatu, kuluttajatuote).

Hennes & Mauritz

Ruotsalainen vaateketju sai pisteitä Teemoista (ei kehittyvillä markkinoilla, tuotto/riski hyvä, osinkojen laatu, kuluttajatuote).

Marine Harvest

Norjalaisyhtiö on maailman suurimpia lohen tuottajia.  Osake sai pisteitä Teknisestä kuvasta (180 päivän liukuva keskiarvo), Tulosyllätyksestä (yllätyspotentiaalia 2016:lle) ja Teemoista (suhdannekello suosii defensiivisiä, pieni kehittyvien markkinoiden osuus, hyvä tuotto/riski-suhde ja kuluttajavetoinen loppukysyntä).

Novo Nordisk

Tanskalaisyhtiö tutkii, kehittää, valmistaa ja markkinoi lääkkeitä.Osake sai pisteitä Teemoista (suhdannekello, ei kehittyvillä markkinoilla, osinkojen laatu ja kuluttajavetoinenloppukysyntä).

Royal Caribbean Cruises

Norjalais-yhdysvaltalainen risteilyvarustamo, joka sai pisteitä Suosituksista (suositusten nostot sekä positiivisten suositusten määrä) ja Teemoista (ei kehittyvillä markkinoilla sekä kuluttajavetoinen kysyntä).

TDC

Tanskalaisyhtiö on Pohjoismaissa toimiva teleoperaattori. Osake sai pisteitä Tulosyllätyksestä (hyvä 4Q15 sekä yllätyspotentiaalia 2016:lle) ja Teemoista (suhdannekello, ei kehittyvillä markkinoilla, hyvä tuotto/riski ja kuluttajavetoinen loppukysyntä).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös