Markkinakommentit

”Teollisuusyritysten tulokset ovat synkähköä luettavaa”

LähiTapiolan salkunhoitajan mukaan globaali investointikysyntä on alamaissa.

”Yritysten odotettu tuloskasvu on heikoimmalla tasolla kuuteen vuoteen. Tulosten odotetaan kasvavan tänä vuonna kolme prosenttia Euroopassa ja Yhdysvalloissa, mutta luku painunee vuoden kuluessa lievästi pakkaselle säännönmukaisen ylioptimismin hälvetessä”, toteaa Heikki Urpelainen blogissaan.

Urpelaisen mukaan tulokset ja talous ovat heikompia kuin vuotta aiemmin. ”Yritykset ovat olleet kuluissaan ja investoinneissaan varovaisella vyönkiristyslinjalla jo monta vuotta, joten yritysten kannalta muutos aiempaan ei aiheuta seinäänajoa.”

Teollisuusyritysten tulokset ovat salkunhoitajan mukaan synkähköä luettavaa. ”Vientivaluutan tai halventuneiden raaka-aineiden tuki on laiha lohtu, kun globaali investointikysyntä on taantumassa. Varsinkin raskaan teollisuuden ja raaka-ainetuottajien tulosodotuksia on laskettu jo rajusti.”

Investointilama näkyy kotimaisissa pörssiyhtiössä erityisesti konepajoissa.

Urpelaisen mukaan varovaisuus teollisissa investoinneissa, Kiinan hiljeneminen ja raaka-ainemarkkinan alakulo näkyvät Cargotecin, Konecranesin, Metson ja Outotecin tuloksissa. ”Vakaidenkin konepajojen, kuten Wärtsilän tai Koneen, on haastavaa pitää yllä tuloksiaan.”

Turvallisina pidetyillä toimialoilla, terveydenhuollossa ja päivittäistavaroissa, eurooppalaisyritysten tulokset ovat keskimäärin olleet melko tasaisia. ”Osakehinnat ovat kuitenkin laskeneet varsinkin terveydenhuollossa Yhdysvaltain lähestyvien vaalien ja voittojen kotiutuksen vuoksi, mutta myös yksittäiset tulospettymykset vaikuttavat.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös