Sijoitusideat

Handelsbankenin kotimaiset osakesuosikit eri toimialoilta

Pankin analyytikoiden seurannassa on tällä hetkellä 33 Helsingin pörssin yhtiötä, joista 14:lle pankki on antanut ostosuosituksen.

Ostosuosituksen saaneita osakkeita on useilta eri toimialoilta. Handelsbanken perustelee joidenkin ostosuosituksen saaneiden yhtiöiden suositusta aamukatsauksessaan.

Aktia

Handelsbankenin mukaan pankkiosake Aktia tarjoaa korkeaa osinkotuottoa matalalla riskiprofiililla. Aktia maksaa 0,54 euron osingon ja 0,10 euron pääomanpalautuksen tarjoten lähes seitsemän prosentin tuoton.

”Yhtiö modernisoi pankkijärjestelmiään, mikä auttaa tekemään asiakasprosesseista tehokkaampia. Tämä puolestaan pienentää it-kustannuksia. Kustannukset/tuotot ovat laskeneet tasaisesti vuodesta 2011”, Handelsbanken toteaa.

Oriola-KD

Lääkkeiden vähittäis- ja tukkukauppias tarjoaa Handelsbankenin mukaan defensiivisyyttä alehinnalla. ”Yhtiön tärkein kasvun ajuri on Ruotsin vähittäisjakelu (noin 50 % liikevaihdosta), jossa näemme kannattavuuden kasvupotentiaalia”, pankki toteaa.

Pankin mukaan syklisten kysyntäshokkien vaikutus yhtiöön on alhainen, koska farmaseuttisten tuotteiden kysyntä on vakaata. ”Reseptilääkkeiden myynti on luonteeltaan vakaata ja niiden osuus yhtiön myynnistä Ruotsissa on noin 75 %. Reseptilääkkeiden kasvua tukee Ruotsin kasvava ja ikääntyvä väestö.”

Pankin mukaan itsehoitotrendi, tuoteinnovaatiot sekä tiettyjen lääkkeiden muuttuminen reseptilääkkeistä käsikauppalääkkeiksi ovat tekijöitä, jotka tukevat Oriola-KD:n käsikauppalääkkeiden myynnin kasvua.

Cargotec

Handelsbankenin mukaan Cargotec on ollut rakennemuutoksessa kymmenen viime vuoden aikana. ”Se on muuntautumassa perinteisestä konepajayhtiöstä modernimmaksi yhtiöksi, joka haluaa olla digitalisaatiossa vahvasti mukana.”

Cargotecin tuottojen kasvunäkymät tälle vuodelle ovat hyvät, sillä Kalmarin tilauskirja on yhdeksän prosentin ja Hiabin 15 prosentin kasvussa, pankki muistuttaa.

Stora Enso

Metsäyhtiön painopiste on siirtymässä paperista pakkauskartonkeihin, mikä yhdessä uuden Uruguayn sellutehtaan ja tulevan Kiinan kartonkitehtaan kanssa tarjoavat mielenkiintoisen pitkän ajan kasvutarinan, pankki toteaa.

Yhtiö nosti osinkoa pitkästä aikaa maksaen nyt 0,33 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös