Talouden trendit

Hurja madonluku taantuma-Suomesta – yli 500 000 velallista ulosotossa

Eri velallisten kokonaismäärä kasvoi vuodesta 2014 noin prosentilla.

Ulosotossa oli viraston mukaan vuonna 2015 yli 540 000 eri velallista, kertoo Valtakunnanvoudinvirasto tiedotteessaan. Näistä luonnollisia henkilöitä oli noin 485 000 ja oikeushenkilöitä noin 55 000.

Uusia velallisia, joilla ei ole ollut asioita ulosotossa edeltävän vuoden aikana, oli viime vuonna yhteensä 164 000. Uusien velallisten määrä kasvoi edellisvuodesta hieman yli kaksi prosenttia.

“Maan heikko taloudellinen tilanne vaikuttaa ulosoton velallismääriin. Koska työttömyys edelleen kasvaa ja maksuvaikeudet lisääntyvät, ei myöskään ulosottovelallisten määrässä ole nähtävissä vuoden 2016 aikana merkittävää muutosta parempaan”, arvioi valtakunnanvouti Juhani Toukola.

Viraston mukaan velallisista noin 40 prosentilla on velkaa ulosotossa korkeintaan tuhat euroa. Alle 10 000 euron velka on noin 75 prosentilla velallisista. Suuria, yli 50 000 euron velkoja, on ulosotossa hieman alle kuudella prosentilla kaikista velallisista.

Ulosottovirastoihin tuli viime vuonna vireille noin 2,6 miljoonaa asiaa. Laskua edellisvuoden määristä on hieman yli neljä prosenttia. Maksamattomia veroja saapui perittäväksi edellisvuotta vähemmän. Sen sijaan muita julkisoikeudellisia ja yksityisoikeudellisia saatavia, kuten pankkilainoja, luottoja ja maksuja erilaisista työsuorituksista ja palveluista, saapui edellisvuotta enemmän.

Ulosottoon saapui vuonna 2015 rahasaatavia perittäväksi yli 2,7 miljardin euron arvosta. Laskua edellisvuoteen verrattuna oli noin kolme ja puoli prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös