Markkinakommentit

Inderes: Osakkeiden kurssinousu tulossa tiensä päähän

kurssinousu-päättyminen-laskukausi-osakemarkkinat-032016

Osakkeiden nousumarkkina on lähestymässä loppuaan ja helppojen tuottojen aika on ohi, arvioi Inderesin analyytikko.

Vaikka osakekurssit ovat elpyneet viime viikkoina hieman, mutta tulevaisuudennäkymissä paistaa kuitenkin edelleen korkea epävarmuus ja vain harvat yhtiöt pystyivät tarjoamaan markkinoille aidosti vakuuttavia raportteja, Inderesin strategi ja seniorianalyytikko Juha Kinnunen toteaa blogissaan.

”Tuloskausi vahvisti näkemystämme siitä, että pitkä nousumarkkina on lähestymässä loppuaan, mutta onnistuneella osakepoiminnalla voi edelleen saavuttaa hyviä tuottoja”, Kinnunen tiivistää.

Helsingin pörssin arvostustaso on Inderesin mukaan tällä hetkellä vuoden 2016 tulosennusteilla lähellä pitkän aikavälin keskiarvoja. Analyysitalon vuoden 2016 tulosennusteilla keskimääräinen P/E-kerroin on noin 14,3x.

Muihin omaisuuslajeihin verrattuna osakkeet tarjoavat edelleen kohtuullista tuottoa.

”Tuloskasvun jatkuminen kohtuullisella tasolla, alhainen korkotaso ja kilpailukykyiset osinkotuotot (2015e: OMXH mediaani 3,8 %) tarjoavat edelleen kohtuullisen tuotto-odotuksen suhteessa muihin omaisuusluokkiin seuraavalle 6-12 kuukaudelle”, Kinnunen ennustaa.

Nousumarkkina on kuitenkin tulossa tiensä päähän.

”Elämme kuitenkin ehdottomasti nousumarkkinan loppupuolta ja helppojen tuottojen aika on ohi. Globaaliin talouteen ja tuloskasvuun liittyy yhä enemmän epävarmuuksia. Riskien realisoituessa voimme nähdä laskua sekä hyväksyttävissä arvostustasoissa riskipreemioiden noustessa, että lähivuosien tulosennusteissa. Mielestämme on huolestuttavaa, että talous ja osakemarkkinat vaikuttavat olevan yhä enemmän keskuspankkien varassa. Nykyinen tilanne ei ole kestävä, mutta vaihtoehtojen puuttuessa osakkeet pysyvät suosiossa toistaiseksi tulos-ja talousajurien kestäessä”, Kinnunen arvioi.

Yleisesti indeksitasolla Inderes uskoo lähivuosien tuottojen jäävän varsin vaisuiksi, ja yhtiökohtaiset tuottoerot tulevat kasvamaan selvästi. Tämä lisää osakepoiminnan merkitystä.

Inderesin suosiossa ovat nyt kannattavat ja turvalliset osinkoyhtiöt.

”Uskomme, että nykyisessä tilanteessa markkina tulee kiinnittämään entistä enemmän huomiota yhtiöiden laatuun ja yhtiöiden polarisaatio tulee jatkumaan. Markkinan suosiossa ovat tällä hetkellä yhtiöt, jotka hyötyvät kuluttajien elpymisestä Atlantin molemmin puolin, joiden tuloskunto on jo nyt hyvällä tasolla ja liiketoiminta ennustettavaa. Lisäksi vahva osinkotuotto tulee nousemaan korostettuun arvoon ja uskomme markkinan kiinnittävän entistä enemmän huomiota osinkoihin kevään lähestyessä”, Kinnunen toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös