Markkinakommentit

Historiallinen osakemarkkinoiden korjausliike

Osakemarkkinoiden korjausliike tammikuussa alkaneen pudotuksen jälkeen on ollut historiallisen raju.

Osakemarkkinoiden ensimmäinen vuosineljännes on nyt takana. Osakemarkkinoilla ei ole puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Heti alkuvuodesta osakemarkkinat romahtivat kaikilla päämarkkinoilla poikkeuksellisen rajusti.

Esimerkiksi jenkkimarkkinoilla S&P 500 -indeksi laski tammikuussa yli viisi prosenttia. Tammikuun alusta helmikuun puoleen väliin mennessä laskua tuli yli 11 prosenttia. Saksan DAX-indeksi laski lähes yhdeksän prosenttia ja vielä helmikuussakin yli kolmen prosenttia.

Mutta vuosineljänneksen lopulla osakemarkkinat elpyivät. S&P 500 nousi helmi-maaliskuun aikana lähes seitsemän prosenttia lähelle tammikuun romahdusta edeltäneelle tasolle.

LPL Financial -yhtiön Ryan Detrick huomauttaa twiitissään, että tämä on ensimmäinen kerta yli 80 vuoteen kun osakemarkkinat elpyvät saman vuosineljänneksen aikana romahdettuaan ensin yli 10 prosenttia.

Alkuvuoden tunnelmia sävyttivät lisääntyvät pelot uudesta taantumasta. Taantumapelkoja siivitti öljyn hinnan raju romahdus. Sen jälkeen USA:n taloudesta on saatu laajalla rintamalla talouden tunnuslukuja jotka palauttivat uskon maailman suurimman talouden kasvun jatkumiseen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös