Strategiat

Oksaharju listasi seitsemän osinkosijoittajan muistisääntöä

Sijoittamalla osingot uudelleen osinkoja kasvattaviin yhtiöihin kasvaa sijoitussalkun arvo eksponentiaalisesti pitkällä aikavälillä.

”Osinkokasvun strategiassa sijoittaja hyötyy ajan mittaan korkoa korolle -tekijästä”, sijoituskirjailija ja osakestrategi Jukka Oksaharju toteaa Nordnetin blogissaan. Osinkokasvun moottoreina toimivat Oksaharjun mukaan osakemäärän kasvu ja osakekohtaisen osingon kasvu.

Sääntö 1: Osakestrategin ensimmäinen muistisääntö on osinkojen uudelleensijoittaminen.

Sääntö 2: Osinkovirtoihin sijoittaja saa parhaan nousuvivun sijoittamalla osinkoja kasvattaviin yhtiöihin. Älä katso vain suurta sijoitushetken osinkoa, vaan osakekohtaisen osingon kasvutrendiä, mielellään tulevaa sellaista, Oksaharju neuvoo.

Sääntö 3: Oksaharju kehottaa sijoittamaan kestävään osingonjaon kasvuun, jossa yhtiöön jää nettotuloksesta riittävä osuus kasvuinvestointeihin. ”Varmistu paitsi alle sadan prosentin osingonjakosuhteesta (osingon prosenttiosuus tuloksesta) myös siitä, että osingonjaon kasvuvauhti ylittää kevyesti inflaatiovauhdin.”

Sääntö 4: ”Matalat kurssitasot ovat osinkosijoittajan ystäviä. Toivokaamme siis pörssiromahdusta”, osakestrategi linjaa. Kurssinousu lisää osakkeiden netto-ostamisen kustannuksia, koska kiinteällä euromäärällä sijoittaja saa kappalemääräisesti vähemmän osakkeita.

Sääntö 5: Oksaharju suosittelee säästämään palkkatuloista lisäsijoituksiin aina, kun se vain on mahdollista. ”Lisäostot on yleensä hyvä tehdä säännöllisesti, jolloin ajallinen hajautus toteutuu itsestään.”

Sääntö 6: Hyödynnä luovutustappiot verotehokkaasti keventämällä omistusta arvostustasoaan selvästi kohottaneissa, voitollisissa sijoituksissa. Pääsääntöisesti kannattaa kuitenkin tehdä enemmän ostoja kuin myyntejä. Oksaharjun mukaan osinkosijoittajan tuotto muodostuu kasvavasta osinkovirrasta, ei hätäisesti kyhätyistä myyntivoitoista.

Sääntö 7: ”Omaksu pitkäjänteinen suhtautuminen sijoitustoimintaan, anna itsesi innostua strategian noudattamisesta ja lopuksi, muista tärkein: salli ajan tehdä työnsä korkotekijän kautta.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös