Yritysuutiset

Nokia takaisin kännykkäbisnekseen vahvan brändinsä turvin

Nokia-Asha-matkapuhelin-052016

Kuva: Vernon Chan

Taiwanilaisyhtiön omistaman rahaston varoilla toimiva startup-yritys lähtee matkapuhelinbisnekseen Nokian maineella. Nokia ei panosta hankkeeseen rahallisesti.

Nokia julkisti tänään suunnitelman, jossa sen vahva tavaramerkki palaa maailmanlaajuisille matkapuhelin- ja tablettimarkkinoille. Nokia myöntää äskettäin perustetulle suomalaiselle HMD global Oy:lle maailmanlaajuisen yksinoikeuden Nokian tavaramerkin käyttöön matkapuhelimien ja tablettien valmistukseen kymmeneksi vuodeksi.

Sopimuksen perusteella Nokia Technologies saa HMD:ltä sekä tavaramerkkeihin että essentiaalipatentteihin liittyviä rojaltimaksuja Nokian tavaramerkillä myytävistä matkapuhelimista ja tableteista.

HMD on perustettu toimimaan itsenäisenä yhtiönä, joka keskittyy tarjoamaan laajan valikoiman Nokian tavaramerkillä varustettuja peruspuhelimia, älypuhelimia ja tabletteja.

HMD julkisti tänään, että täydentääkseen Nokian tavaramerkin käyttöön liittyviä oikeuksiaan, se on sopinut ehdollisesti hankkivansa Microsoftilta oikeuden käyttää peruspuhelimissa Nokian tavaramerkkiä ja tiettyjä muotoiluun liittyviä oikeuksia.

Uusi yhtiö aikoo sijoittaa yli 500 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuiseen markkinointiin. Tämä tultaisiin rahoittamaan yhtiön sijoittajien ja hankitun peruspuhelinliiketoiminnan tuottojen avulla.

Nokian tavaramerkillä varustetut peruspuhelimet ovat edelleen suosituimpien puhelimien joukossa useilla markkinoilla maailmassa. HMD jatkaa näiden puhelinten markkinointia osana integroitua tuotetarjontaansa, johon tulee kuulumaan myös uusia älypuhelimia ja tabletteja.

HMD:n uusi älypuhelin- ja tablettivalikoima tulee perustumaan Android-alustalle, ja se yhdistää yhden maailman ikonisimmista matkapuhelintavaramerkeistä maailman johtavaan käyttöjärjestelmään ja sovelluskehitysyhteisöön.

Nokia antaa HMD:lle oikeuden tavaramerkin ja mobiiliessentiaalipatenttilisenssien käyttöön rojaltimaksuja vastaan, mutta Nokia ei rahoita yhtiötä taloudellisesti eikä omista yhtiön osakkeita.

HMD:n taustalla on taiwanilaisen Foxconnin omistaman Smart Connect -rahaston varoilla toimiva yritys, kertoo Tekniikka ja Talous.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös