Sijoitusideat

Nokia nousi OP:n suosikkiosakkeiden listalle

OP antaa Nokian osakkeelle ostosuosituksen ja reilusti nykykurssia kovemman tavoitehinnan.

Nokian kuluvan vuoden näkymien kannalta keskeinen tekijä on AlcatelLucentin haltuunoton eteneminen ja sen vaikutukset kustannusrakenteeseen, OP toteaa OPn parhaat katsauksessaan.

Nokia nosti synergiatavoitettaan 1,2 miljardiin euroon aikaisemmasta yli 900 miljoonan euron tavoitteesta. Synergiaedut on tarkoitus saavuttaa vuoden 2018 aikana.

OP uskoo synergiaetujen ja säästötoimien tehoon.

”Säästöt eivät vielä vaikuta merkittävästi. H1:lla ja Q1:llä nähty tulosparannus syntyi toiminnan tehostamisesta. Oletamme säästöjen vaikutuksen näkyvän jo jossain määrin H2:lla ja ohjauksen perusteella H2:n kannattavuus alkaa hiljalleen normalisoitua. Mielestämme Nokialla on merkittävä säästöpotentiaali ilmoitettujen säästöjen lisäksi (mm. 13 mrd. euron vuosittaiset komponenttiostot) ja kurssi ei hinnoittele lainkaan tätä potentiaalia”, pankki arvioi.

OP nosti Nokian suosikkilistalleen 4.8. Tavoitehinta osakkeelle on 6,6 euroa mikä tarkoittaa lähes 30 prosentin nousuvaraa nykykurssiin verrattuna.

Nokia-osakekurssi-982016

Nokia saa nyt useilta analyytikoilta hyviä suosituksia. Thomson Reutersin tietokannan mukaan 32 Nokiaa seuraavasta analyytikosta yhdeksän antaa Osta-suosituksen ja 14 Lisää-suosituksen. Suositukset ovat aiempaa optimistisempia, sillä vuosi sitten Osta-suosituksia oli yhdeksän ja Lisää-suosituksia 10.

Muut OP:n kotimaiset suosikkiosakkeet ovat tällä hetkellä Finnair, Nordea, Atria ja Ahlstrom.

OPn Parhaat on kerran viikossa päivittyvä suosituslista. Osakkeen positiivinen tai negatiivinen tuotto-odotus lasketaan OP Yrityspankin tavoitehinnan ja markkinahinnan suhteesta. Kokonaisuudessaan OP Yrityspankki antaa sijoitussuosituksia lähes 90 kotimaiselle yhtiölle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös